All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

TUGA DO NEBA Majka i sin koji su UMRLI OD HLADNOĆE, nisu imali struju 4 godine

Srbiju je jutros potresla vest da su majka Anika Tufegdžić (80) i sin Živorad (51) iz Lozovika kod Velike Plane preminuli najverovatnije od hladnoće.

Njihova tela je pronašao komšija u četvrtak popodne, nakon što je rodbinu alarmirao komšija M.M. zabrinut jer ih dugo nije video.

Komšija je pozvao je Ankinu ćerku koja živi na drugom kraju ovog sela, te je nesrećne ljude pronašao njen suprug.

– Majka ležala na krevetu u jednoj sobi, a brat u drugoj svedoči za „Novosti“ ćerka Dragana. Ona tvrdi da ih komšija nije video desetak dana.

Njena mlađa sestra Mirjana, koja živi u selu udaljenom tridesetak kilometara, svedoči da je majku i brata poslednji put videla pre više od mesec dana.

– Bila sam posle sestrine slave, Svetog Nikole, kod njih ovde. Brat je bio zdrav. Majka nije izlazila, bolela je noga. Tada rekoh, majka ako preživi ovu zimu, živeće. Kad javiše preksinoć da su umrli. Šta da kažem. Sramota i tuga, kaže Mirjana.

Sestre navode da su teško živeli. Nisu imali nikakvih primanja. U kući struje nema već četiri godine jer je isključena zbog dugovanja, a za ogrev su se snalazili sekući drva u okolini kuće. U kući rodbina nije pronašla ni hranu, a šporet očigledno danima nije naložen.

Koliko danas su bili mrtvi i kako su umrli, nije poznato, jer tužilac nije naložio obdukciju. Oni su sahranjeni u Lozoviku.

(Dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top