All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

ZBOG GOLE BEOGRAĐANKE DUBROVČANI ZGRANUTI: Slikali je u crkvi, a sada fotograf objašnjava o čemu je reč

Građani Dubrovnika i tamošnje sveštenstvo ogorčeni su zbog toga što je ekipa nemačkih filmadžija, koja ovih dana tamo snima dokumentarni film, snimala u crkvi editorijal s golom ženom.

U dokumentarcu se pojavljuje i dubrovački erotski fotograf Stijepo Brbora.

Brbora je dva dana na prepoznatljivim dubrovačkim lokacijama fotografisao Vesnu Knežević, Beograđanku koja se u filmu i na fotografijama našla u ulozi modela i u kojima glumi lik Laure Marina Držića. Namera je, kažu autori, da se prikaže lepota žene, bez obzira na njene godine uklopljenu u lepotu samog grada.

“Na brzinu sam se morala da se presvlačim, oblačim, skidam kako niko ne bi video. Malo smo šokirali turiste. Nisu ništa komentarisali, samo su ostali ‘zaleđeni’ i s fiksiranim pogledom šta mi tu radimo. Ipak, svi su bili jako fer,“ izjavila je Kneževićeva.

Kako kaže, nikad ranije se nije skidala na javnim mestima i ovo joj je sasvim novo iskustvo.

“Profesionalno sam novinarka i publicistkinja, napisala sam četiri knjige i nikad se nisam skidala u javnosti. Skidala sam se jedino na nudističkoj plaži ili pred partnerom. Ovo mi je prvo skidanje u javnosti i skroz je u redu. Skroz sam se opustila, bilo je zanimljivo. Zanimalo me koje su to moje granice, šta mogu da uradim. Na to gledam lično, više kao na neko moje žensko osvajanje slobode. Kad me Stijepo pitao želim li da mu budem model, upitala sam ga zna li koliko imam godina. Rekao je kako to nema veze,“ izjavila je Kneževićeva.

“U pitanju je dokumentarni film o starijoj ženi koja se oslobađa, koja je buntovna i subverzivna, mada je takva subverzivnost tipična za mlađu populaciju. Rekli su mi da imaju sve dozvole, domaće producente iz Zagreba, a mene su angažovali samo kao fotografa i svi su materijali njihovi. Reč je o maloj ekipi žena, no ne znam jesu li imali dozvolu i za crkvu, ali bilo je tu usmenih dogovora”, objasnio je Brbora.

Na društvenim mrežama ipak nisu lepo dočekali ovaj umetnički performans, pa su mnogi rekli da je ovo fotografisanje bilo krajnje degutantno.

(dijaspora.news/ kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top