All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

ZAGREPČANKA PRIZNALA UBISTVO BANJALUČKOG FOTOGRAFA Ljubavnika izbola 11 puta

Kristina Jovković (31) iz Zagreba priznala je tokom saslušanja u policiji da je krvnički na smrt izbola banjalučkog fotografa Aleksandra Mujčinovića Akija (44) u njegovoj kući u centru Banjaluke, potvrđeno je “EuroBlicu”.

Ubistvo je počinjeno kuhinjskim nožem, a Jovkovićeva je nakon zločina iz strasti, koji se dogodio 18. novembra u večernjim časovima, zaključala vrata kuće i otišla kao da se ništa nije dogodilo.

 Dva dana kasnije prijavila je zločin policiji, nakon čega je uhapšena. Policija je nakon ulaska u kuću u banjalučkoj Solunskoj ulici našla telo Mujčinovića koji je ležao na podu krvav i bez donjeg veša.

– Obdukcija je utvrdila da je Aleksandar Mujčinović izboden 11 puta po telu. Osam puta žrtva je izbodena u predelu stomaka, a tri uboda su u predelu grudnog koša – objasnio je juče izvor “EuroBlica” blizak istrazi.

Osumnjičena se tokom saslušanja u policiji branila da je Mujčinović pokušao silovati. Obzirom da očevidaca izuzev žrtve i ubice nije bilo, materijalni dokazi bi trebali dati odgovor šta se dešavalo kobnog dana u kući Mujčinovića u Solunskoj ulici i da li osumnjičena govori istinu ili pokušava ublažiti stravičan zločin.

Mesto zločina u Solunskoj ulici u Banjaluci

Foto: Siniša Pašalić / RAS SrbijaMesto zločina u Solunskoj ulici u Banjaluci

Komšije i prijatelji pokojnika tvrde da banjalučki fotograf nije bio poznat po nasilničkom ponašanju, već naprotiv da se radilo o poštenom i vrednom čoveku. Prve komšije pokojnika Slavica Ćorić i njen suprug Miroslav imali su samo reči hvale za Akija, kako su zvali pokojnog komšiju.

-Nikada nisam čula da je nešto ružno učinio. Znam da je živeo sam, da su mu majka i sestra u Hrvatskoj, a brat da živi u SAD, na Floridi. Otac koji je bio inženjer umro je prošle godine – ispričala je Ćorićeva.

Dodaje kako je pokojnog Mujčinovića viđala sa crvenokosom devojkom (Kristinom op.a.) sa kojom je bio u vezi nekoliko meseci.

-Ko zna šta se tu dogodilo, mi nismo čuli ni videli ništa, ali Aleksandar nije bio nasilan – naveli su Ćorići, dodajući kako su za tragediju saznali u nedelju oko 12 časova kada su videli policijska vozila i vatrogasce pred kućom Mujčinovića.

Slavica i Miroslav Ćorić

Foto: Siniša Pašalić / RAS SrbijaSlavica i Miroslav Ćorić

Baisa Mujčinović, majka ubijenog Aleksandra, ispričala je juče za “EuroBlic” da je bila šokirana kada ju je rodbina iz Nemačke u nedelju oko 19 časova zvala na telefon i izjavljivala saučešće.

-Nisam imala pojma šta se dogodilo, niti me neko iz policije obavestio o ubistvu. Rodbina me zvala iz Nemačke i izjavljivala saučešće, jer su pročitali na portalima – ispričala je šokirana majka.

Dodaje kako je njen sin preživeo rat da bi svoj život okončao na okrutan način.

-Moj Aleksandar je bio vredan mladić i nije zaslužio da ovako završi. Ne pamtim da li se okrutnije ubistvo dogodilo u našem kraju – izjavila je uplakana majka pokojnika.

Pritvor

Osumnjičena Kristina Jovković juče poslepodne sprovedena je u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka na saslušanje. Tužilaštvo će, kako saznaje “EuroBlic”, nakon saslušanja zatražiti određivanje jednomesečnog pritvaranja.

Istraga

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je da je slučaj policiji prijavljen u nedelju u popodnevnim časovima.

–Policija je po nalogu tužioca obavila uviđaj i izuzela tragove na mestu zločina, a ispred kuće u kojoj se dogodilo ubistvo i dalje se nalaze policijski službenici- zaključila je juče portparol CJB Banjaluka.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top