All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Za dijasporu Crne Gore letnja škola na Ivanovim koritima

Letnju školu jezika i kulture Crne Gore, koja je namenjena potomcima crnogorskih iseljenika, dvanaesti put zaredom organizuje i ove godine Uprava za dijasporu te države u saradnji sa svojim Zavodom za školstvo.

Škola pod nazivom “Crna Gora moja postojbina”, održaće se od 20. do 30. jula 2019. u odmaralištu „Lovćen-Bečići” na Ivanovim koritima. Pravo prijavljivanja imaju deca uzrasta od 9. do 15. godina, koja do sada nisu pohađajala ovu školu. Broj polaznika je ograničen na 60 dece. Oni koji su već pohađali ovu Letnju školu nemaju pravo na prijavu. Udruženja iz dijaspore mogu prijaviti najviše tri (3) kandidata. Ukoliko decu prijavljuju roditelji – imaju pravo na prijavljivanje najviše dvoje (2) dece. Zbog ograničenog broja polaznika Uprava za dijasporu Crne Gore zadržava pravo na odabir polaznika na osnovu posebnih kriterijuma, koje zainteresovani mogu tražiti na uvid.

Rok za prijavljivanje je do 26.maja 2019. putem formulara koji se može preuzeti na internet prezentaciiji pomenute Uprave za dijasporu Crne Gore. Spisak polaznika biće poznat 31.maja 2019. Mesto i tačno vreme polaska i povratka biće obznanjeno neposredno pre početka škole.

Troškove boravka polaznika snosi Uprava za dijasporu Crne Gore, a troškove angažovanja stručnog kadra (nastavnici, profesori, animatori), snosi Zavod za školstvo Crne Gore. Troškove puta do Podgorice u dolasku i od Podgorice u povratku – snose roditelji.

Cilj ovog programa je, kako se navodi, da deca i mladi koji žive izvan Crne Gore, kroz igru i zabavu, unaprede znanje jezika i upoznaju kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore.

Posjeta avanturistickom parku

Gepostet von Ljetnja škola jezika i kulture "Crna Gora moja postojbina" am Donnerstag, 26. Juli 2018

Obrazovni deo podrazumeva jezičke radionice, radionice crnogorske kulturne, istorijske i prirodne baštine kao i dramske i likovne radionice. Važan deo programa je i upoznavanje sa crnogorskim narodnim običajima, pesmama i igrama iz pojedinih krajeva Crne Gore.

Propratni programi obuhvataju razna sportska i druga takmičenja, viteške igre, izlete na Cetinje, Lovćen i Dolove, muzičke večeri, razgledanje kulturno istorijske baštine i okolnih znamenitih područja, završnu svečanost i dodelu diploma.

Odmaralište na Ivanovim koritima “Lovćen-Bečići“ nalazi se na 1270 metara nadmorske visine, u središtu Nacionalnog parka Lovćen, udaljeno je 14 km od Cetinja. Smeštajni kapacitet je 200 kreveta raspoređenih u trokrevetnim i četvorokrevetnim komforno opremljenim sobama. Raspolaže i restoran-salom, kafeterijom, diskotekom, ambulantom i sportskim-višenamenskim poligonom.

Smene počinju sa ručkom, a završavaju sa doručkom. Obezbeđena je takođe zdravstvena zaštita – lekar.

R. LONČAR

 

Dijaspora.news/nasiusvetu.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top