All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Vučić o platama vojsci: Nemamo ĆUP iz kog možemo da vadimo pare!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom izjave predsednika Tomislava Nikolića da na vojsci ne treba da se štedi, da Srbija ne može da potroši više nego što zarađuje i da je Međunarodni monetarni fond bio protiv i najavljenog povećanja plata od pet odsto za oružane snage.

PRESEDAN Vojska Srbije prvi put u istoriji zakazala PROTEST!

“Šta god ko mislio, mi nemamo ćup iz kojeg možemo da vadimo pare kad god neko kaže da nije zadovoljan”, rekao je Vučić novinarima i dodao da će izdvajanja za sve oblasti biti onoliko veća koliko će Srbija biti sposobna da napravi rast bruto društvenog proizvoda.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je ranije da će danas razgovarati sa ministrom odbrane o protestu Vojnog sindikata koji je organizovan zbog, kako je navedeno, teškog socijalnog i materijalnog položaja pripadnika vojske i ocenio da vojska nije institucija na kojoj treba da se štedi jer “ko ne želi svoju vojsku, žaliće što ima tudju”.
Govoreći o jučerašnjem protestu Vojnog sindikata Srbije, na kojem je ukazano na težak položaj pripadnika vojske i, kako je navedeno, urušavanje sistema odbrane, Vučić je rekao da je sa tog skupa čuo mnogo neistina.
On je negirao da i Albanija izdvaja više za potrebe svoje vojske i naveo da ta zemlja ima vojni budžet od 106 miliona evra dok Srbija za te potrebe izdvaja oko 500 miliona.

“Vojska Srbije je sve jača, sve se bolje oprema, nikoga ne ugrožavajući”, rekao je Vučić i dodao da je ponosan na one pripadnike Vojske Srbije koji u nedelju nisu učestvovali na protestu protiv, kako je naveo, “svoje zemlje”.

Komentarišući nezadovoljstvo zbog prethodnog smanjenja penzija i isplate jednokratne novčane pomoći penzionerima, Vučić je rekao da Srbija i dalje isplaćuje značajan deo penzija iz budžeta.

“Pre dve godine iz budžeta je bilo izdvajano 57 odsto a sada je 39 odsto… Ali još dve petine penzija isplaćujemo iz budžeta. Niko ništa penzionerima nije uzeo jer mi to i nemamo. Molim vas da mi pomognete da to objasnimo”, rekao je Vučić i pozvao opozicione lidere koji tvrde da plate i penzije mogu da se povećaju da to i učine čim pobede na izborima.

“Nema problema ako može više… Nema problema. Povećajte plate i penzije kada dodjete na vlast i za dve godine možemo da ukinemo zemlju”, rekao je Vučić.

On je dodao da je u vreme vlasti Borisa Tadića, Srbija imala pad proizvodnje od 3,2 odsto a da sada raste bruto društveni proizvod i da zbog toga ne želi da komentariše njegove izjave jer Tadić, kako je rekao, očigledno ne zna ništa o tome.

“Srbija se promenila. Ne možete gradjanima više da pričate gluposti. Sada se to odredjuje ekonomskim uspesima a ne time što će neko da kaže da će nekom da poveća platu. To je propast ekonomije”, rekao je Vučić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top