All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Vratiš se u rodnu zemlju i požališ istog trena: Čuveni hrvatski kuvar neprijatno se iznenadio kada je došao kući na odmor (FOTO)

Večera na Rabu košta ko prosečna plata u Srbiji…

Kuvar Nikola Lesar, pobednik kulinarskog takmičenja “MasterChef Croatia 2012.”, koji živi i radi na Tajlandu, nakon dve godine je došao na Rab i poželeo da pojede nešto izvorno, morsko, ali je uskoro gorko zažalio i o svom iskustvu požalio se na Fejsbuku.

Naime, 26-godišnjem kuvaru iz Međimurja, koji se posle trijumfa u TV šou preselio na Tajland i onde otvorio vlastiti restoran, na odmoru u Lijepoj njihovoj zasmetale su previsoke cene, neljubaznost osoblja, ali i “kvalitet” pripremljenog jela. Nakon plaćenog računa u restoranu “Paradiso” od 2.710 kuna (44.000 dinara) za jedno veče, do kraja odmora će, piše, biti na hlebu i pašteti.

– Kašika maslinovog ulja deset kuna! Kilo brancina 450. Škampi, koji nisu bili na žaru, već sirovi, imaju istu cenu. Ledena kafa, koja nikada nije bila naručena, 80. Jad i sramota. I još kad ti vlasnik kaže da ga boli ku… za tvoje nezadovoljstvo… Ovo je moguće samo kod nas. Srećno vam bilo prijatelji, jer ja do kraja svog odmora jedem paštetu na hlebu – napisao je na društvenoj mreži Lesar i zaključio kako je požalio što se uopšte vratio u rodnu zemlju posle dve godine provedene u Aziji.

U komentarima su mnogi stali na njegovu stranu, ali bilo je i onih koji su ga kritikovali.

Nakon Nikoline ispovesti na Fejbuku, portal “Jutarnji.hr” kontaktirao je i vlasnika restorana “Paradiso”. Priča gospodina Zlatka Makeka, inače Zagrepčanina s 40-godišnjim iskustvom u ugostiteljstvu, znatno se razlikuje od Lesarove.

– Nazvao me i počeo da prigovara. Pitao me kako sam mu sirove škampe mogao naplatiti po istoj ceni kao pečene. Tražio je da mu vratim 50 posto novca, a ako to ne napravim, zapretio mi je da će mi uništiti lokal. Ne mogu shvatiti zašto se nije požalio na uslugu dok je bio u restoranu. Moram se braniti, a ni sam ne znam od čega i zbog čega. Gospodin Lesar je video cene pre nego što je naručio, sve je transparentno. Uostalom, nije došao na ćevape i pomfrit. Ili je možda očekivao da ćemo ga častiti jer je TV zvezda – rekao je gospodin Makek.

(Dijaspora.news/index.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top