All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

VOLIO JE BUJNE CRNKE I ŽENIO SE ČETIRI PUTA: Sve žene Josipa Broza

Josip Broz Tito je definitivno volio žene, slažu se svi povjesničari na Balkanu. Ženio se četiri puta, a navodno je bio slab na crnokose žene izraženih oblina, kakva je bila i njegova posljednja i najpoznatija supruga Jovanka Broz.

 Ipak, prije Jovanke, Titov ljubavni život je imao dugu povijest.”Prva njegova žena bila je Ruskinja Pelagija Belousova, koja je imala samo 15 godina kada se udala za njega. On je tada bio u Rusiji u zarobljeništvu. Vjenčali su se i dobili dijete, Žarka.

Preselili su se u Hrvatsku, ali se ona poslije nekog vremena vratila u Rusiju, gdje se preudala. Iako su se razišli, ona je tamo baš zbog njega pala u nemilost, pa je čak bila i na prisilnom radu”, prije nekoliko godina za srbijanski Blic rekao je Momčilo Jokić, autor knjige “Tajni dosje – Josip Broz”.Nakon razvoda od Pelagije, Tito je oženio Johannu Annu Koenig.Bila je udana za jednog visokog njemačkog dužnosnika, koji je poslije dolaska Hitlera na vlast uhićen i osuđen na 15 godina zatvora, a internacionalna organizacija Crvene pomoći je poslije toga organizirala odlazak njegove supruge u Moskvu, gdje je dobila pseudonim Lucija Bauer”, tvrdi Per Simić, autor prve Titove biografije i dodaje da je vrlo vjerojatno ona bila ljubav Titova života, prenosi Index.

Treća Titova supruga bila je bogata Slovenka židovskog porijekla Herta Haas, a za Tita je, tvrdi Momčilo Jokić, bila najznačajnija. Upoznali su se u Parizu 1937. godine.Dok je bio u braku s njom, počeo je vezu s Davorjankom Paunović koja mu je bila tajnica.

Navodno je njihova veza bila jako strastvena, a susreti jako glasni.Davorjanka se u međuvremenu razboljela od tuberkuloze i umrla, a Tito je tražio da je sahrane pored njegove rezidencije u Beogradu.Jovanku Budisavljević, kasnije Broz, upoznao je tijekom desanta na Drvar, kada su i prvi put plesali.Nagađa se da je ona namjerno dovedena u Beli dvor kao domaćica da bi ga osvojila i utjecala na to da se i on malo smiri jer je, kada su žene u pitanju, u to vrijeme bio nezasitan.

(Hayat/Foto:Arhiv)

(Dijaspora.news/Hayat/Foto:Arhiv)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top