All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

VOJNI ROK ĆE SE SLUŽITI SAMO LJETI – Da MORH uštedi na grijanju i džemperima?

Iako su nam iz Ministarstva obrane potvrdili samo da se u Oružanim snagama “trenutno rade analize i simulacije o prednostima odnosno izazovima moguće odluke”, a koja bi se odnosila na vraćanje obaveze služenja vojnog roka te kako će odluka biti donesena “nakon završetka tih analiza i raščlambe”, u javnost cure sve začudnije informacije.

Tako je prema najnovijima – jasno neslužbenima – izvjesno da bi obavezni vojni rok trebao trajati bitno kraće od očekivanih nekoliko mjeseci; po nekim izvorima postoji mogućnost čak i da se on svede na samo nekoliko tjedana – i to ljetnih.

Tumačenje je prilično jednostavno – ukoliko se vojni rok sabije u ljetni period, MORH može računati na prilične uštede kad su u pitanju grijanje vojarni te osnovno opremanje ročnika, u smislu odjeće, odnosno nabavka zimskih jakni, džempera, itd.

Time bi se, valjda, jednim dijelom trebala začepiti usta svima onima koji prigovaraju da je prilično nerealnno u postojeće budžete trpati i trošak ponovnog uvođenja vojnog roka, kojeg u Srbiji procjenjuju stotinama milijuna eura.

Iz MORH-a javljaju da će javnost o svemu biti informirana “na vrijeme”.

(Dijaspora.news/Index.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top