All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Vlada antisrpska paranoja u Hrvatskoj: Koriste požare za huškanje na Srbe, šire se teorije zavere!

Za požare se optužuju Milorad Pupovac i Andrej Plenković koji ga podržava, a sumnjiva je i Istra jer u njoj nema vatrene stihije

Požari koji bukte Dalmacijom izazvali su potpuno pomračenje uma u desničarskim medijima u Hrvatskoj, koji već danima šire najluđe teorije zavere i nacionalnu netrpeljivost. Čak više nego inače.

Njihova verna publika sve te prilično banalne, a ponekad i uvredljivo glupe manipulacije i laži prihvata kao relevantne i proverene informacije te je ekstremno desni deo društva trenutno uveren kako su hrvatski Srbi uz pokroviteljstvo Beograda pokrenuli masovni i organizovani teroristički napad pa da se protiv Hrvatske vodi, kako pišu, specijalni rat.

Za požare se optužuju Milorad Pupovac i Andrej Plenković koji ga podržava, sumnjiva je i Istra jer u njoj nema požara. Policija i mediji pak zajedno skrivaju razmere navodno srpske terorističke aktivnosti od građana Hrvatske, a i na HTV-u je u folklornoj emisiji “Lepom našom” nastupio srpski pevač Miroslav Ilić, što je naravno dokaz da se provodi Memorandum 2 SANU-a.

Teško je obuhvatiti sve gluposti koje se proteklih dana plasiraju u hrvatskim desničarskim medijima, a evo samo nekoliko reprezentativnih za antisrpsku paranoju koja u njima caruje.

Portal Narod.hr, koji je pokrenulo udruženje “U ime obitelji” Željke Markić, objavio je članak u kojem se tumači da naslovnica “Novosti”. Reč je naslovnici broja koji je objavljen uoči godišnjice Oluje, na kojoj stoji naslov “Lepa naša lepo gori”, a ispod njega podnaslov “Donosimo fotografije i izveštaj s požarnih područja iz 1995.”

Iako je jasno da se naslovnica Novosti odnosi na zločine nakon Oluje, ona je par dana kasnije proglašena podsticajem za piromane, u čemu je ključnu ulogu odigrao Roko Antić (HDZ), zamenik načelnika opšine Kistanje.

Više prostora posvetili su činjenici da se na Danima srpske kulture u Puli, koji su se održavali u Domu hrvatskih branioca, plesalo užičko kolo, što je prezentirano kao ogroman skandal i kasnije protumačeno kao još jedan pokazatelj “specijalnog rata” koji se vodi protiv Hrvatske. Činjenica da je jedno folklorno društvo iz Srbije zaplesalo užičko kolo uskoro je u desnim medijima izazvalo sumnje jer u Istri ovog leta nema požara kao u Dalmaciji. Zaključak do kojeg su u svojim naklapanjima došli je da je Istra u suštini jugoslavenski, a ne hrvatski prostor.

Veliki preokret u desničarskom narativu dogodio se zbog nastupa Miroslava Ilića u emisiji “Lijepom našom”. Tome je pažnju posvetila “Demokracija” pod naslovom “Dok je Hrvatska gorela, HTV dopušta pevati pevaču koji veliča četnika!”.

Navedeni su, kao što je već spomenuto, tek neki od hrpe primera ludačkog nacionalističkog huškanja i histerije za koje su desni mediji iskoristili požare u Dalmaciji.

(Dijaspora.news/index.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top