All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Bosanac se posle 43 godine vratio u Bosnu: Posle 3 godine u zavičaju, odlučio je da ipak ode ZAUVEK sa Balkana

Čamo se iz Holandije s porodicom vratio pre tri godine. Kupio je komad zemlje u Malešićima, sagradio kuću, zasadio voćnjak, planirao je da uzgaja šampinjone, zaposli dvojicu ljudi, ali „onda su došli Arapi“

– Ne mogu više da se borim sa vetrenjačama. Uzalud je. Pokajao sam se što sam se vratio u BiH, u svoju zemlju. Mesecima molim da komisija izađe i da zaštiti moje imanje. Neće. Eto vam Bakir Izetbegović i njegovi načelnici i politika SDA, pa neka sve prodaju za šaku arapskih dolara – poručio je Emin Čamo, vlasnik imanja u Malešićima kod Ilijaša, kojem preti klizište.

Nesretna Bosna

Čamo je za „Avaz“ ispričao da se iz Holandije s porodicom vratio pre tri godine. Kupio je komad zemlje u Malešićima, sagradio kuću, zasadio voćnjak, planirao je da uzgaja šampinjone, zaposli dvojicu ljudi, ali „onda su došli Arapi“.

– Kao što sam rekao, nikoga nije briga za građane ove zemlje! Mi smo ovde domaćini i ovo je naša zemlja. Ali, eto, izgleda da više nije, jer prioritet su Arapi i ko god dođe sa strane. Mislite da bi bilo ko, na primer u Francuskoj, imao prednost ili bio prioritet u odnosu na Francuza? Ne bi, to samo ima u našoj nesretnoj Bosni – ogorčen je Čamo.

On je juče ironično predao „zahvalnicu“ opštinskim vlastima u Ilijašu, adresiranu na SDA-ovog načelnika Akifa Fazlića.

– Nakon 43 godine rada u inostranstvu, odlučio sam da napravim gljivarnik i podigao voćnjak. Ali, neki su Arapi potkopali moje imanje i nakon godinu niko ništa ne preduzima. Stoga sam odlučio da sa svojom porodicom ponovo potražim sreću na mestu gde sam proveo 43 godine. A vama želim sreću i uspeh, da nastavite da „pomažete“ na ovakav način narodu i da tako nastavite da ga „vodite“ s vašim timom koji smatram odgovornim – napisao je, između ostalog, u poslednjoj poruci vlastodršcima.

Divlji zapad

Dodaje da je samo pukom srećom i na nagovor supruge odustao od naručivanje opreme za uzgoj gljiva vredne 10.000 evra.

– Kupovina zemljišta, gradnja kuće i voćnjak koštali su me blizu 100.000 maraka. I sada nikoga nije briga za to. Idem tamo gde mogu da se osećam kao građanin sveta, a ne da moja ćerka odrasta u ovoj zemlji koja najviše liči na zapad, ali divlji – poručio je Čamo.

Rasprodaje se bosanski grunt

O sve masovnijem dolasku Arapa u BiH koji kupuju ogromne prostore kao svoj grunt pisao je i Esad Duraković, akademik i član Kraljevske akademije Jordana i dopisni član Arapske akademije nauka u Damasku i Kairu.

– Prvo, nisu ovde u pitanju investicije u privredu, i nije reč o turizmu nego se strancima rasprodaju naši najbolji resursi: trajno im se prodaje bosanski grunt. Drugo, kratkoročne koristi od posete ove vrste stranaca (nije mi poznato da postoje službene analize o tome) upravo su kratkoročne, gotovo trenutne: one mogu prevariti u pogledu krajnjih ciljeva jer, ponavljam, nije reč o turistima koji dođu i odu, nego o onima koji će trajno ostati na svojoj zemlji u BiH – napisao je, između ostalog, akademik Duraković.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top