All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Velja Nevolja nije kriv za brutalnu likvidaciju na tramvajskim šinama: Žena mu skače i plače od sreće, navijači grme ispred sudnice (FOTO)

Veljko Belivuk je javnosti postao poznat nakon video-snimka brutalnog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan ispred prostorija kluba.

Suđenja optuženima za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u centru Beograda, počelo je pre četiri meseca, a Visi šud u Beogradu je danas izrekao prvostepenu presudu.

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas od optužbi Veljka Belivuka zvanog Velja nevolja od optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića izrešetanog na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru prošle godine i ukinuo mu pritvor.

Optužbi su oslobođen i Marko Miljković i Mirko Kojić, kome se sudilo u odsustvu jer je u bekstvu.

Belivuk, Kojić i Miljković su oslobođeni jer nema dokaza. Njegova supruga je skakala i plakala od sreće, a 40 navijača su ispred sudnice i raduju se. Uzvikuju “Pravda je pobedila”, i čekaju Belivuka, koji za sat vremena izlazi iz pritvora.

Belivuk, Kojić i Miljković su oslobođeni jer nema dokaza; Foto: Telegraf

Tužilac je prethodno u završnoj reči predložio sudu da optužene Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića osudi na zatvorske kazne ne manje od 10 godina, dok je odbrana tražila oslobađajuće presude tvrdeći da ne postoji nijedan dokaz da su umešani u ubistvo.

Sud je Belivuku i Miljkoviću ukinuo pritvor u kojem su više od godinu dana i oni će u toku popodneva biti pušteni na slobodu.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo imaju pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Gospođa Belivuk skače i plače od sreće; Foto: Telegraf

Sva trojica su oslobođeni optužbi za pomaganje u izvršenju ubistva Miloševića, a tužilaštvo smatra da je motiv ubistva Miloševića bio sukob Belivuka i Miloševica oko poslova obezbeđenja.

Podsetimo, u centru Beograda 30. januara 2017. godine nađeno je telo muškarca s prostrelnom ranom na glavi. Njega je u sedam sati ujutro ubica čekao ispred ulaza u zgradu u Ulici 27.marta.

Istraga za ubistvo Miloševića prvo je vođena protiv Veljka Belivuka, ali je ubrzo nakon toga Više javno tužilaštvo saopštilo da je optužnica protiv Belivuka i još dvojice podignuta za pomaganje u ubistvu; Foto: Privatna arhiva

Dva dana nakon ubistva, 2. februara prošle godine policija je saopštila da je uhapšen V.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo.

Uskoro se saznalo da je uhapšen Veljko Belivuk, koji je javnosti postao poznat nakon video-snimka brutalnog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan ispred prostorija kluba, a koji je prethodno osuđivan za nanošenje teških telesnih povreda.

Istraga za ubistvo Miloševića prvo je vođena protiv Veljka Belivuka, ali je ubrzo nakon toga Više javno tužilaštvo saopštilo da je optužnica protiv Belivuka i još dvojice podignuta za pomaganje u ubistvu.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo imaju pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu; Printskrin: Tanjug/Zoran Stanić

Veljko Belivuk u svojoj odbrani u javnom tužilaštvu negirao je sve tačke koje mu se stavljaju na teret.

Nešto pre ubistva Miloševića na šinama Belivuk je dao intervju u kom je rekao da zna ko je likvidirao njegovog prijatelja Aleknssandra Stankovića sa kojim je držao “Jug”.

– Nismo mi nevini, ne mogu da kažem… Da nas iz čista mira povlače po novinama. Ali nismo ni toliko loši. I Sale je imao vrline i mane. Da znamo šta se desilo sa Saletom, znamo, nismo budale. Mnogima smo stali na žulj, mnogima koji su neispravni, mnogi su se udružili protiv nas i desilo se to što se desilo – rekao je tada Belivuk.

Nešto pre ubistva Miloševića na šinama Belivuk je dao intervju u kom je rekao da zna ko je likvidirao njegovog prijatelja Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, sa kojim je držao “Jug”; Foto: Facebook/Јужни Фронт 1999

– Ima stvari o kojima moram dobro da razmislim šta pričam. Ne zato što se nekoga bojim, nego zati što imam neke principe. Ali da je poznato zbog čega je ubijen, poznato je – dodao je.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top