All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Uz ovaj poklič su sejali smrt, Tuđman za njega krivi srpske tajne službe, a Kolinda ima još čudnije objašnjenje

Smatrao je, kažu, da se radilo o jednoj od većih srpskih obaveštajnih manipulacija koja je sprovedena na početku Domovinskog rata

Prvi hrvatski predsednik i osnivač HDZ Franjo Tuđman mislio je da je ustaški pozdrav “za dom spremni!”, koji se nalazi u zvaničnom grbu HOS-a, “seme zla” koje su “posejale srpske tajne službe” kako bi pokušale da spreče međunarodno priznanje Hrvatske, tvrdi hrvatski nedeljnik Nacional.

Nacional, naime, tvrdi da je Tuđman verovao da je jugoslovenski KOS podsticao desničare u Hrvatskoj da ističu ustaška obeležja i da je među njih infiltrirao svoje saradnike.

Smatrao je, kažu, da se radilo o jednoj od većih srpskih obaveštajnih manipulacija koja je sprovedena na početku Domovinskog rata, navodi Nacional.

Portal Index.hr piše da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović juče pokrenula nove polemike oko ustaškog pozdrava “za dom spremni!”, rekavši da se radi o “starom hrvatskom pozdravu”.

Komentar predsednice izazvao je, naime, niz oštrih reakcija, posebno iz redova opozicije.

Član Predsedništva SDP-a, saborski zastupnik Bojan Glavašević je Kolindi poručio da je “očajno loša Predsednica Hrvatske otpočetka”, ali da se “ovom izjavom nepovratno kompromitovala”.

– Očajno loša predsednica upravo je izgubila drugi mandat – poručio je Glavašević.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top