All for Joomla All for Webmasters
Srbija

“UMJESTO SVADBE ORGANIZUJEM SAHRANU ZA CIJELU PORODICU”: Ivana o nesreći u kojoj su joj poginuli otac, majka i brat

Zoran Angelov (55), njegova supruga Dragica (47) i njihov sin Igor (25) poginuli su u nezapamćenoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila preksinoć, uoči dočeka Pravoslavne nove godine, na mostu nedaleko od hotela “Luks” kod zaječarskog sela Salaš.

– Otac, majka i brat pošli su po mene i mog budućeg supruga u negotinsko selo Vidrovac kako bi nas dovezli u zaječarski Grljan da sa njima dočekamo Novu godinu i dogovorimo se kada ćemo napraviti svadbu, jer sam namjeravala da se udam za mog momka Nenada. Umesto da spremamo slavlja, oni su poginuli u saobraćajnoj nesreći i doveka me zavili u crno. Eto šta ti je sudbina, umesto da pravimo svadbu, mi se pripremamo za sahranu – priča Ivana Angelov, Zoranova i Dragičina ćerka i Igorova sestra.

Prema nezvaničnim informacijama, jer se policija još nije oglasila povodom ovog slučaja, “opel kadet” u kom je bila porodica Angelov, na mostu se sudario čeono sa kombijem koji je prevozio poštu. Nakon toga, u njih se otpozadi zakucao još jedan kombi.

Ivana kaže da se sa majkom poslednji put čula oko 13 časova, kada su njeni roditelji i brat automobilom krenuli iz Grljana.

– Majka mi je kazala da ćemo se uskoro vidjeti, a ja nisam ni sumnjala da je to moj poslednji razgovor sa njom – krši ruke Ivan

a.

 Od tog poziva prošlo je nekoliko sati. Ivana je pozvala brata i roditelje nekoliko puta, ali se na njihove mobilne telefone niko nije javljao.

– Nisam bila uznemirena, mislila sam da su im telefoni utišani i na vibraciji, pa ih ne čuju. Onda me je oko 17 sati pozvala komšinica iz Grljana i kazala mi da popijem nešto za smirenje, jer su mi roditelji i brat u zaječarskoj bolnici – nastavlja Ivana.

Ona je to odmah kazala svom momku Nenadu, sa kojim je sela u automobil i krenuli su ka Zaječaru. Na mostu gdje se desila saobraćajka zatekli su policijske patrole koje zaustavljaju saobraćaj.

– Zaustavio sam automobil, prišao jednom policajcu, predstavio se i pitao ga šta se dešava. Policajac se okrenuo ka kolegi, koji je samo spustio glavu. Onda mi je, doslovce, kazao: “Nažalost, desilo se ono najgore” – priča Nenad.

Foto: G. P. / RAS Srbija”Kadet” u kom je bila porodica Angelov smrskan u direktnom sudaru

Nenad se, kaže, jedva vratio do automobila. Kazao je Ivani šta je čuo, a ona mu je rekla da vozi oprezno i da idu pravo u zaječarski Zdravstveni centar.

– Kada smo stigli u zaječarsku bolnicu, sačekala nas je grupa ljekara, koja je insistirala da nam daju injekcije za smirenje. Tek kada smo pristali na to, ljekari su nam kazali da su moji roditelji i brat stradali u saobraćajnoj nesreći – priča Ivana.

Ivana je, kaže, ostala pribrana koliko je mogla. Otišla je do Grljana, u kuću svojih roditelja, i pozvala rodbinu i komšije. Među prvima su u to selo stigli roditelji i ujak njene majke iz Dimitrovgrada.

– Tugovaću kasnije. Sada moram da se pobrinem da moji roditelji i brat budu dostojno sahranjeni – krije suze Ivana.

Tročlana porodica iz zaječarskog sela Grljan, otac Z. A. (55), njegov sin I. A. (22), kao i majka Z. A, D. A. (73) poginuli su noćas u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na mostu kod zaječarskog sela Salaš.

Očevici kažu da je automobil u kom je bila porodica Angelov u udesu potpuno smrskan. Kako kažu, otac i sin su odmah preminuli, dok je Dragica podlegla povredama u zaječarskoj bolnici.

Policija još bez komentara

Nakon stravične tragedije, na sajtu AMSS se pojavila štura informacija da je “na magistralnom putu Zaječar-Negotin došlo do nezgode, zbog čega je saobraćaj usporen”. S druge strane, u policiji se, uprkos pozivima medija, nisu oglašavali povodom ovog slučaja.

dijaspora.news/Kurir

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top