All for Joomla All for Webmasters
Duhovnost

Umesto Časnog krsta, iz vode umalo vadili POPA (VIDEO)

Vernici u Vevčanima, malom makedonskom selu, koje je pre dvadesetak godina u inat tadašnjim vlastima proglasilo svoju „državu“, izdalo svoje lične karte, pasoše i novčanice, umalo da na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, umesto časnog krsta, iz ledene vode vevčanih izvora vade lokalnog popa!

Sveštenik je pokušao da sa strmine siđe blizu rečnog korita gde ga je čekala gomila mladih ljudi spremnih da skoče za časnim krstom, ali je na snegu “proklizao” i umalo da prvi završi u ledenoj vodi.

 

Spasilo ga je jedno drvo za koje se uhvatio, a osim snega, brojni vernici su to pozdravili orkestriranom pucnjavom iz vatrenog oružja, a čuli su se i rafali, pa je sve ovo izgledalo kao karnevalsko obeležavanje velikog verskog praznika.

Neko je ovu tragikomičnu scenu postavio na internet i ona je postala veliki hit na društevnim mrežama i portalima, kao i slučaj od 2014. godine, kada Bogojavljenje zamalo nije koštalo glave makedonskog popa u Pertu, Australija, Vaska Karanfilovskog, koji je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i iz čamca upao u reku Svon. Srećom, na vreme su reagovali spasioci i popa spasili od davljenja.

https://www.youtube.com/watch?v=K9gXMaDDF3E

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top