All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ove kuće u Srbiji jeftinije od polovnog auta, ima ih i u blizini Beograda, pogledajte kakve su (FOTO)

Najjeftinija kuća u Srbiji nalazi se u zaseoku Skorenovački rit u opštini Kovin i može da se kupi za svega 1.700 evra. Nažalost, zahvaljujući dugogodišnjem trendu odlaska stanovništva iz sela, manjku kupaca i uzdrmanom tržištu nekretnina, ovaj primer je samo jedan u nizu.

Oglasi obiluju ponudama jeftinih starih kuća, nedovršenih kuća, renoviranih kuća i kuća za rušenje, čiji se raspon cena kreće od 2.000 evra do 10.000 evra, u zavisnoti od lokacije, veličine, stanja, opremljenosti…

Tako seoska kuća sa početka priče, izgrađena 1975. godine, površine 30 metara kvadratnih, vredi podjenako kao polovni automobil koji je proizveden 2004. godine, iako samo zemlja na kojoj se objekat nalazi, u neposrednoj blizini Dunava, vredi mnogostruko više.

Uz kuću ide i oko 60 ari placa. To je roditeljsko imanje na kojem dugo godina niko ne živi. Zašumio se posed, 30 godina niko nije obrađivao zemlju. Nema struje, ali se u dvorištu nalazi bunar, i kuća je samo 300 metara udaljena od reke.

– Reč je o  vikend naselju i idealno je za one koji hoće da sade voće ili da gaje pčele – objasnio je Jovan, vlasnik imanja, i dodao da ima zainteresovanih, ali da odustaju kada shvate koliko treba da se radi da bi kuća postala funkcionalna.

U Banatu trenutno vlada najveća rasprodaja kuća, koje se mogu naći u Zrenjaninu, Kovinu, Vršcu, Kikindi, Beloj Crkvi, Alibunaru, Plandištu. Ali ne zaostaju ni drugi gradovi, poput Sremskih Karlovaca, Aleksinca, Smederevske Palanke, Mladenovca, Paraćina, Rudnika…

Kuća u Aleksincu pod pločom, 45 m kv, 5 ari placa. Telefonski priključak. Bandera sa strujom i uličnim svetlom. Na uglu placa šahta sa gradskom kanalizacijom i vodom. Cena: 3.500 evra.

Foto: nekretnine.rs

Foto: nekretnine.rs

Kuća u Paraćinu. 40 m kv. Cena: 4.000 evra. Ili ona od 6.000 evra u naselju Gloždak.

Foto: Prizma nekretnine/nekretnine.rs

Foto: Prizma nekretnine/nekretnine.rs

Kuća za renoviranje  u selu Novi kozjak u opštini Alibunar. 106 m kv, u izvornom etno stilu, sve sagrađeno od cigle, voda iz seoskog vodovoda i gas.

Nalazi se na placu površine 6,11 ari. Udaljeno 70 km od Beograda, po 50 km od Pančeva, Vršca i Zrenjanina, 20 km od Alibunara. Pet kilometara od turističkog kompleksa Banatski biser, sa jezerom, kao i Prirodnim rezervatom, Deliblatskom peščarom. Nekoliko stabala voća. Mogućnost dovođenja telefosnke linije.

U selu postoje: škola, pošta, mesna zajednica, matičar, crkva, dom zdravlja, apoteka, prodavnica, pekara, restoran, autobuski prevoz i mobilni taksi 24h. Selo je oaza mira. Cena: 4.300 evra.

Foto: nekretnine.rs

Foto: nekretnine.rs

Kuća u Smederevskoj palanci. 70 m kv. 10 ari placa. Ima bunar, ostavu, balkon, baštu. Cena: 4.500 evra.

Foto: nekretnine.rs

Foto: nekretnine.rs

Vajat od 15 m kv, u Đurincima kod Sopota. Na predivnom, kultivisanom placu koji je na blagoj padini, južno orijentisan. Na placu ima zasađenih četinara. Voda je bunarska. Plac je od Kragujevačkog puta udaljen oko 300 m. Cena: 5.000 evra.

Foto: nekretnine.rs

Foto: nekretnine.rs

Započeta kuća za odmor u Sremskim Karlovcima, u neposrednoj blizi popularnog izletišta Fruška gora. Objekat je na dva sprata, ima 70 m kv. Cena: 6.800 evra.

Foto: nekretnine.rs

Foto: nekretnine.rs

U Gornjoj Topionici kod Niša u ponudi su čak četiri kuće. Oronule. Površine 140 m kv. Struja, voda, asfalt. Cena: 7.500 evra.

Kuća od 80 m kv u Vračevom Gaju u blizini Bele crkve. Kuća se nalazi u glavnoj ulici, ima baštu, širina placa je 19,5 m, dužina 105 m. Cena: 8.000 evra.

Foto: nekretnine.rs

Foto: nekretnine.rs

Renovirana kuća se nalazi u selu Dubovac, na pola puta (oko 25 kilometara) između Kovina i Bele Crkve, blizu Dunava. Kuća ima 43 m kv, a plac je na 3,46 ari. Kuća i plac su uknjiženi. Objekat ima vodu i struju. Cena: 8.000 evra.

Renovirali smo je i nadogradili. Muž i ja imamo po 80 godina i pitanje je dokle ćemo da izdržimo! U svakom slučaju, mi smo stari da bismo živeli tamo. Za kuću vlada velika zainteresovanost, uglavnom od strane lovaca i izbeglica. U blizini peščare je, a selo ima školu, dom zdravlja, prodavnice, sve! U blizini je Kovin, tamo se može ići u berbu pečuraka, a odlično je za zemljoradnju i ribolov zbog blizine Dunava – rekla nam je Beba.

Foto: nekretnine.rs

Foto: nekretnine.rs

Prodaje se kuća od 110 m kv u Starom lecu, opština Plandište.  Kuća ima vodu, struju, gas i nalazi se na odličnom mestu. Ima dve sobe, kuhinju i trpezariju, kupatilo, špaiz, verandu, garažu i baštu. Cena: 9.000 evra.

Foto: nekretnine.rs

Foto: nekretnine.rs

Kuća na Rudniku uz asvaltni put, na 6 ari placa, sa pomoćnim objektima, dve garaže i ostavom. Kuća ima priključak struje, vodu, kanalizaciju i uknjižena je 1/1 na 45 m kv. Cena: 9.500 evra.

Foto: nekretnine.rs

Foto: nekretnine.rs

U slučaju da želite da se približite Beogradu, za vlasništvo nad započetom kućom ili jednim njenim delom u Obrenovcu, Bariču, Maloj Moštanici, Ripnju i drugim podavalskim naseljima, trebaće vam između 9.000 i 15.000 evra.

Pozivamo vas da prokomentarišete ovu sliku Srbije i da nam kažete pod kojim uslovima biste se vi okušali u seoskom životu.

(Dijaspora.news/S.I. – [email protected])

2 0 komentara

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top