All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Uhapšene 53 osobe zbog KORUPCIJE. Među njima 13 policajaca, muvali s registracijama

Procenjuje se da su ova lica od 2005. godine do danas budžetima Republike Srbije, autonomne pokrajine Vojvodina, lokalnim samouprava i drugim privrednim subjektima naneli štetu višu od 10 miliona evra

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija u još jednoj opsežnoj akciji, usmerenoj na sprečavanje i suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih dela, posebno vezanih za zloupotrebe u državnim organima.

– Procenjuje se da su ova lica od 2005. godine do danas budžetima Republike Srbije, autonomne pokrajine Vojvodina, lokalnim samouprava i drugim privrednim subjektima naneli štetu višu od 10 miliona evra“, istakao je ministar policije.

Stefanović je precizirao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću „Lasta“ Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda „Zemun“, kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javnih–komunalnih preduzeća.

– Ova akcija još je jedan ozbiljan pokazatelj da je država odlučna da se obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko ko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštiti od krivičnog gonjenja – poručio je Stefanović.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top