All for Joomla All for Webmasters
Magazin

Učenici sve više izloženi DIGITALNOM NASILJU, nema ko da im pomogne

Digitalno nasilje sve je zastupljenije među mladima u srednjim školama, a istraživanje je pokazalo da svega 35 odsto nastavnika smatra sebe kompententnim da se nose sa situacijama digitralnog nasilja, izjavila je savetnica u Ministarstvu prosvete Gordana Medenica.

Ona je na predstavljanju rezultata projekta “Budi muško – menjaj pravila: program sprečavanja nasilja u srednjim školama”, naglasila da svi zajedno moramo više da radimo na prevenciji svih oblika nasilja u školama.

 Medenica kaže da je Grupa za zaštitu od nasilja i diskriminacije u Ministarstvu prosvete radila puno projekata na rodno zasnovanom nasilju, digitalnom nasilju i rešavanju psihološko kriznih situacija u vaspitno obrazovnim ustanovama.

– Pružamo podršku onima koji trpe nasilje, koji su ugroženi, ali i zaposlenima da se sa ovom pojavom nose na što adekvatniji način i da poštuju sve zakonske procedure – naglasila je Medenica.

Projekat “Budi muško – menjaj pravila” podrazumeva edukaciju učenika i nastavnog osoblja na teme prevencije nasilja i rodno zasnovanog nasilja.

Dijspora.news Izvor Tanjug

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top