All for Joomla All for Webmasters
Magazin

JEDINI KOJI JE HITLERA ZVAO PO IMENU Onda ga je firer ubio jer je bio GEJ

Hitlera su svi oslovljavali sa “moj fireru” osim jednog čoveka.

Ernst Rem ga je zvao po imenu i bio je Adolfov najverniji prijatelj i najzaslužniji za njegov uspon na vlast. Međutim, on je bio deklarisani homoseksualac, što se kosilo sa Hitlerovom ideologijom. U Noći dugih noževa on je uhapšen, a kasnije i likvidiran po Hitlerovom naređenju.

 Rem je zaslužan za stvaranje milionske paravojne nacističke vojne organizacije, tzv. SA odreda ili poznatijih kao smeđokošuljaši, zahvaljujući kojima su nacionalsocijalisti došli na vlast u Nemačkoj 1933. godine.

Dugogodišnje prijateljstvo ipak nije sprečilo Hitlera da likvidira svog vernog saradnika i druga. On je odlučio da se reši Rema jer “banda homoseksualaca, nasilnika i pijanaca ne sme da bude deo nemačke vojske”.

Foto: Youtube/PrintscreenFoto: Youtube/Printscreen

Rem je, naime insistirao da se SA uključi u sastav nemačke vojske, zadržavajući svoje činove. Međutim, protiv toga i Rema su bili neki visokorangirani nacisti, poput Himlera, kao i nemačka tajna policija Gestapo, a oni su uspeli da ubede Hitlera da mu Rem radi iza leđa. 

Seksualna opredeljenost Rema nikada nije smetala Hitleru, međutim kad su ga uverili da je on pretnja po njegovu poziciju, Adolf je rešio da ga ubije.

Nije mu se svidela njegova nezavisnost i ambicioznost, kao ni bahatost pripadnika SA odreda. Događaj poznat kao Noć dugih noževa ostaće zapamćen kao noć obračuna nacista između sebe. Bila je to klasična borba za vlast, a najveća žrtva u njoj je bio Ernst Rem.

Foto: Youtube/PrintscreenFoto: Youtube/Printscreen

Hitler je lično upao u njegov stan i zatekao ga sa ljubavnikom u krevetu. Naredio je da mu stave lisice i odvedu ga u samicu u zatvor. Šokirani Rem ga je tada nazvao izdajicom, ludakom i nezahvalnikom. Hitler je naredio da mu se na stolu u ćeliji ostavi pištolj sa jednim metkom. Time je mislio da je pokazao samilost prema nekadašnjem prijatelju i saradniku. 

SS-ovci su Remu rekli da ima deset minuta da se ubije, inače će oni to uraditi. Ernst im je rekao: “Ako treba da budem ubijen, neka me likvidira Adolf Hitler lično” i prkosno je raskopčao košulju. Na licu mesta je dobio metak i umro.

U javnosti su rem i pripadnici SA odreda prikazivani kao homoseksualci i banda bez morala, pa je ubijanje njih bilo opravdano kao čišćenje od homoseksualizma.

U govoru ne tako dugo posle Removog smaknuća Hitler je reako da je čistka bila preko potrebna kao odbrana od izdajica.

Dijaspora.nes Izvor 24sata.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top