All for Joomla All for Webmasters
Magazin

RAJ NA ZEMLJI Ko se preseli u ovaj mali raj odmah dobija POSAO I ZEMLJU

Kejp Breton je malo ostvo na istoku Nove Škotske u Kanadi. Mali ušuškani komadić raja želi da se proširi i napreduje i imaju sve potrebne resurse za to….osim ljudi.

Foto: Tango7174 / Wikipedia

Ovo prelepo ostrvo je jedinstveno zbog netaknute prirode i nezagađene okoline. Idealno je za porodice sa decom, a na njemu se nalazi i crkva, kao i sve što je jednoj porodici potrebno.

 Na ostrvu trenutno živi oko 150.000 ljudi, ali taj broj se stalno smanjuje. Odliv stanovništva je posledica činjenice da su tamošnje vlasti zabranile razvoj korporativnog sektora, a podstiču očuvanje životne sredine.

Foto: Dennis Jarvis / Flickr

Na ostrvu su zaposleni skoro svi radno sposobni stanovnici, pa vlasnici loklanih prodavnica nove radnike traže preko Fejsbuka u kojima pozivaju ljude i celog sveta da se presele kod njih.

Posebnu pažnju privukao je oglas jedne prodavnice u selu Vajkokomagu. Vlasnici nisu obećali veliki novac, ali ipak im se javilo 3.500 zainteresovanih.

Foto: Wikipedia

Koliko je ovo ostrvo željno novih stanovnika pokazuje i oglas koji su dali u februaru ove godine kada su pozvali Amerikance koji ne žele Trampa za predsednika da se presele kod njih.

– Nemojte da čekate izbor Donalda Trampa za predsednika, pa da tek onda tražite novo mesto za život. Započnite novi život na Kejp Bretonu, mestu gde žene mogu da idu na abortuse, po kom muslimani mogu da se normalno kreću i gde su jedini zidovi oni koji nose krovove naših izrazito povoljnih kuća – pisalo je tada na internet stranicama ostrva. Vlasnice Sendi Meklin i Heder Kulumbe pored posla ponudile su i 80 ari zemlje kao poklon onome ko dođe da radi kod njih.

Ako ste voljni da spakujete kofere i krenete put Kejp Bretona, dobra vest je da su vam potrebna samo dva papira. Prema tamošnjim zakonima, da biste dobili posao u Kanadi potrebna su vam dva dokumenta: poziv od kanadskog poslodavca odobren od strane Ministarstva za zapošljavanje i radna dozvola koja se izdaje nakon dobijanja privremene radne vize.

Dijaspora,news Izvor blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top