All for Joomla All for Webmasters
Srbija

UČENICA JE PRONAŠLA KOVERTU SA 800 EVRA I VRATILA VLASNIKU: Kada pogledate sa koliko NOVCA je vlasnik ČASTIO ostaćete u ŠOKU

Subotičanka, učenica trećeg razreda Srednje ekonomske škole “Bosa Milićević” pronašla je kovertu sa 800 evra i vratila je vlasniku, čije ime je pisalo na poleđini. Uz samo jednu reč “Hvala”, vlasnik koverte je pošteni potez tinejdžerke nagradio sa 200 dinara.

 

Po rečima oca devojke, koverta je pronađena na rampi hotela “Patria”, gde učenica obavlja obaveznu školsku praksu.

– Čim je ugledala i videla da na njoj piše ime, vratila se na recepciju i u hotelu su pronašli vlasnika. U koverti je bilo 800 evra, tri novčanice u apoenima od 500, 200 i 100 evra – priča otac za sajt Subotica.com.

Vlasnik je uzeo kovertu i počeo da broji novac, rekao hvala i okrenuo se. Posle intervencije radnika hotela sišao je do recepcije i dete počastio sa 200 dinara. Otac, ponosan na postupak svoje ćerke, dodaje da nije reč o svoti nagrade, nego o potezu koji je na neki način ponizio dete.

 

– Da se razumemo, nije bitan iznos kojim je počastio, nego sam njegov gest – naglašava otac.

– Svi u okolini su joj rekli svaka čast, ali ne mogu da se načude kako neko može tako da odreaguje.

Lepo vaspitana i poštena devojka bi sigurno i drugi put tako postupila. Njen potez ohrabrujući je za celo društvo, jer pokazuje da u njemu stasavaju dobra, vredna i časna deca. Sa druge strane, potez vlasnika koverte pokazuje kako odrasli jednim potezom mogu da im saseku krila.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top