All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Najluđi saobraćajni propisi na svetu: Saznajte gde smete da pijete u toku vožnje, obavezno nosite majicu ili proveravate šta se nalazi ispod automobila

Oduševiće vas saobraćajni propisi u Japanu i Kostariki, a do suza nasmejati u Danskoj, Alabami ili Aljasci

U pojedininim delovima Kipra mogu da vam naplate kaznu ako jedete ili pijete vodu u toku vožnje ili slučajno podignete ruke sa volana. Vozila moraju da imaju upaljena svetla non-stop u Švedskoj, dok na Aljasci ne smete da voziti psa privezanog na krovu automobila.

U Španiji, ali još nekim evropskim zenljama, vozači koji imaju problem sa vidom, moraju imati rezervne naočare u autu, pored onih koje imaju na sebi, a vozila se smeju parkirati na neparne datume samo na onoj strani ulice na kojoj se nalaze neparni kućni brojevi.

Kostarika bi mogla da bude obećana zemlje za mnoge Srbe, pošto je tamo dozvoljeno da se pije alkohol i to u toku vožnje. Ipak, policija će vas isključiti iz saobraćaja ako preterate i na alko testu naduvate 0.75 promila.

Ako vas je nekada bahati vozač isprskao prelazeći preko bare, imajte na umu da je ovo zabranjeno u Japanu, gde tamošnja policija oštro kažnjava ovaj prekršaj.

Bilo da ste muškarac ili žena, policija će vas na Tajlandu zaustaviti i kazniti ako u toku vožnje ne nosite majicu. U Alabami postoji propis koji zabranjuje upravljanje vozilom sa povezom preko očiju. Ovo se svakako ne preporučuje iako postoji države gde je ovo dozvoljeno.

Obratite pažnju ako kolima pođete put Italije, pošto pojedina istorijska nalazišta i gradske zone zahtevaju dozvolu za ulazak, dok pre nego što uđu i upale vozilo, vozači u Danskoj moraju da provere i zavire da li se ispod ne nalazi neka osoba.

 

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top