All for Joomla All for Webmasters
Društvo

MARIJA LUKIĆ POKAZALA JE ZUBE BAHATOM JUTKI! Sada je uradila nešto što je vredno OSVAJANJA SLOBODE

Nagradu “Osvajanje slobode“ koju je ove godine 19. put dodelila Fondacija Maja Marićević Tasić dobila je Marija Lukić, koja vodi sudski postupak protiv bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, kojeg optužuje za seksualno uznemiravanje.

Povodom dobijene nagrade, Lukić je kazala da sloboda nema alternativu i da jedino slobodan čovek može biti istinski srećan, slobodan, zdrav i s voljenim ljudima.

Ovogodišnji žiri činile su sve dosadanje dobitnice nagrade, među kojima su, između ostalih i Brankica Stanković, novinarka i autorka emisije “Insajder”, Dubravka Stojanović, istoričarka i vanredna profesorka na odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta, Mirjana Karanović, glumica, Hedvig Morvai-Horváth, direktorka programa Građanski pakt za jugoistočnu Evropu, supruga ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića Ružica Đinđić i dramaturkinja Biljana Srbljanović.

Nagrada Osvajanje slobodebdodeljuje se svake godine 24. septembra – na dan izborne pobede nad Slobodanom Miloševićem 2000. godine.

Fondacija Maja Marićević Tasić osnovana je 2001. godine sa idejom da “očuva uspomenu na reformsku novinarku i političarku koja je osvajala slobodu i da promoviše napore svih žena koje to čine i danas”, saopštili su organizatori.

 

 

Dijaspora.news/(Espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top