All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Ubica je Jovani pucao u glavu: Lekari su joj davali minimalne šanse, ali se 3 meseca kasnije ipak desilo čudo (FOTO)

U oktobru prošle godine, tokom festivala kantri muzike, napadač Stiven Pedok (64) otvorio je vatru iz automatskog oružja sa 32. sprata hotela Mendlej bej u Las Vegasu

Jedna od povređenih osoba u napadu masovnog ubice u Las Vegasu, Jovana Kalzadiljas, uspešno se oporavlja od teških povreda i uskoro bi mogla da bude puštena iz bolnice. Jovana je pravo čudo, s obzirom na to da su joj predviđali minimalne šanse da uopšte preživi.

Podsetimo, u oktobru prošle godine, tokom festivala kantri muzike, napadač Stiven Pedok (64) otvorio je vatru iz automatskog oružja sa 32. sprata hotela Mendlej bej u Las Vegasu, pri čemu je usmrtio 58 ljudi, a više od 800 ih je ranio.

Foto: Tanjug/AP

Bi-bi-si javlja da je Jovana, koja je bila među povređenima, prvi put nakon tri meseca posle napada opet prohodala. Nju je u napadu metak pogodio u glavu i oštetio joj je deo mozga zadužen za govor.

 Za ovu majku dvoje dece od 11 i tri godine, lekari su se bojali da neće preživeti, a kamoli da će se ovako uspešno vraćati u formu. Ona se ove nedelje pojavila pred novinarima u bolnici u Feniksu u kojoj je lečena poslednja tri meseca.

Foto: Tanjug/AP

– Iako nikad neću biti ona ista Jovana, vratiću se jača. Nećemo dopustiti ljudima poput njega da pobede. Nećemo živeti u strahu – poručila je ova hrabra žena, uz koju je sve vreme bio suprug koji je s njom bio i na konferenciji u bolnici.

Foto: Tanjug/AP

Lekari koji je neguju kazali su da je čudesna brzina kojom se Jovana oporavlja i činjenica da joj se vratila sposobnost govora, kao i ona uz koju ponovo uči da hoda.

Foto: Tanjug/AP

– Osećam se jako i pozitivno. Neću odustati od svoje dece i svoje porodice, i neću odustati od sebe– poručila je Jovana.

(dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top