All for Joomla All for Webmasters
hronika

U Švajcarskoj ubijen Crnogorac

Pedesetsedmogodišnji crnogorski državljanin Sadik Rastoder ubijen je prije nekoliko dana u švajcarskom Kilvangenu, piše švajcarski Aarguer Zeitung.

Kako prenose Dnevne novine, pozivajući se na Radio Petnjicu, ubistvo se desilo u 3.15 časova ujutro kada je policija alarmirana da je 57-godišnji čovjek iz Crne Gore (Savin Bor-Petnjica) teško povrijeđen. On je ambulantnim kolima prebačen u bolnicu, gdje je priminuo.

Policija je izdala potragu za nepoznatom osobom. Motiv i počinilac su i dalje nepoznati.

“Kako nam je javljeno iz familije, gospodin Sadik Rastoder je poznat kao miran i povučen čovjek. Uvijek spreman da pomogne bilo kome. Nije poznato da je imao neprijatelja. Sve se to desilo nakon proslave Dana nezavisnosti Crne Gore, kada je Rastoder parkirao svoje vozilo ispred garaže gdje su ga napali/napao ubica ili više njih. Policija je privela nekoliko osoba na razgovor ali još niko nije uhapšen”, piše švajcarski list.

Kako se dodaje, jedna žena koja je pominjala tenzije je kritikovala to što su na proslavu uglavnom pozivani ljudi iz Sandžaka.

Ambasador Crne Gore Damir Grbović, koji je bio na proslavi i koga je ista žena preko e-maila upoznala sa primjedbama, kazao je da je proslava bila ugledna, a atmosfera ugodna i da nije bilo incidenata.

Grbović je kazao da optužbe nisu utemeljene i da su događaju prisustvovali građani za primjer iz Švajcarske i Crne Gore, te da su sve ostalo neprovjerene glasine koje su štetile organizatorima, predstavnicima ambasade i rođacima žrtve.

Povodom toga se oglasila i ambasada Crne Gore, koja je negirala da je bilo ikakvih incidenata na proslavi.

 

Dijaspora.news/CDM.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top