All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

U PONEDELJAK PRVI REZULTATI ISTRAGE: Evo šta je do sada poznato o ubistvu Olivera Ivanovića

Dok se čeka ponedeljak, kada će biti objavljeni prvi rezultati istrage ubistva Olivera Ivanovića (65), uključujući snimke sigurnosnih kamera, detalje o zapaljenom automobilu i forenzičke dokaze, ono što do sada znamo o atentatu na srpskog političara uglavnom smo čuli od kosovskih institucija.

Oliver Ivanović ubijen je u utorak, 16. januara u 8.30 sati ispred svoje stranke – Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” u Kosovskoj Mitrovici.

Na njega su sa leđa pucali nepoznati počinioci iz pištolja Zastava M70A, odnosno “duga devetka”, a potom su pobegli automobilom “opel astra” koji su potom tri ulice dalje ostavili i zapalili.

.

Foto: Telegraf

Oliver je pogođen sa šest metaka u gonji deo grudnog koša i lekari bolnice Kosovske Mitrovice borili su se 45 minuta da mu povrate srčane funkcije.

Četvorosatna obdukcija kojoj su prisustvovali predstavnici Euleksa i Instituta za sudsku medicinu iz Prištine pokazali su da su hici povredili vitalne organe – gornju aortu, šuplju venu i jetru, usled čega je došlo do trenutnog iskrvarenja.

Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavkovic

Kosovska policija obavila je istragu i ponudila 10.000 evra za informacije o ubistvu, dok je Tužilaštvo Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i Bezbednosno informativnoj agenciji podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u pravcu krivičnog dela terorizam.

Istovremeno, na Sednici saveta za nacionalnu bezbednost dogovoreno je da se organima EULEKSA i UNMIKA-a uputi pismo sa  zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na teritoriji Kosova.

Policija Kosova uspela je da otkrije poslednjeg vlasnika automobila iz koga je pucano na lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”, koje je bilo u Srbiji od 2009. godine, a 2017. promenilo vlasnika koji je lociran u našoj zemlji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Telo Olivera Ivanovića posle obdukcije predato je porodici, da bi potom bilo izloženo u prostorijama stranke gde je episkop raško-prizrenski vladika Teodosije održao opelo. Kovčeg sa telom je iz Kosovske Mitrovice prevezeno u Beograd, a u mučnoj tišini ispratili su ga brojni građani Kosovske Mitrovice.

Foto: A. Nalbantjan

Oliver Ivanović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u četvrtak, 18. januara, a na poslednjem ispraćaju oca četvoro dece, pored porodice i rodbine bilo je prisutno više hiljada građana, predstavnika Vlade i opozicije, sportista, glumaca itd.

Foto: A. Nalbantjan

Prištinske institucije obećale su da će razmenjivati informacije sa Beogradom, odakle se danas predsednik države Aleksandar Vučić uprkos bezbednosnom riziku uputio na Kosovo.

dijaspora.news/telegraf.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top