All for Joomla All for Webmasters
Srbija

U ovoj SRPSKOJ FIRMI plata je 110.000 plus po jagnje i prase za Božić i Vaskrs

Evropska komisija za bezbednost i zdravlje na radu uručila je jednom preduzeću iz Gornjeg Milanovca, koje se bavi rudarstvom, najveće priznanje iz oblasti  bezbednosti i zdravlja na radu.

Reč je o uspešno privatizovanom preduzeću u kojoj je prosečna plata rudara za mesec april od 74.000 do 110.000 dinara. Ali to nije sve, za maj ih očekuje novo povećanje za 10 odsto.

Na sve ovo radnici imaju pravo na regres koji se isplaćuje uz rešenje za godišnji odmor, dok za Božić i Vaskrs sleduje prase i jagnje u novčanom iznosu od oko 12.000 dinara.

Predsednik Samostalnog sindikata rudara Goran Radovanović rekao je da se domaći vlasnik rudnika prvi put razočarao u sindikat uoči ovogodišnjeg Prvog maja jer nije imao spreman plan proslave koji je poslodavac bio spreman da finansira.

„Bio sam iznenađen kada me je pitao gde pravite proslavu, rekavši da to plaća preduzeće. Ali mi nismo razmišljali da bi neko mogao da nam plati proslavu, niti smo se organizovali. Zbog toga nas je kaznio da nas dvadesetak ide na radničke sportske igre u Herceg Novi i svima nam kupio opremu i dva para patika,“ kaže Radovanović.

Inače, vlasnika preduzeća nagradila je i opština Gornji Milanovac jer je njegova firma, pored ostalih projekata, uložila 20 miliona dinara i u rekonstrukciju Doma kulture.

(Dijaspora.news/Glas zapadne Srbije)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top