All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

U ITALIJI UHAPŠENA BANDA IZ SRBIJE Tonu droge krili ispod trulih pomorandži

Italijanska policija zaplenila je 1.800 kilograma marihuane, kao i automobile i satove vrednosti od skoro milion evra, u filmskoj akciji praćenja i presretanja kriminalne grupe čiji su članovi bili dva muškarca i jedna žena iz Srbije.

 Istraga je nadležne organe odvela do srpskih državljana Dragana N. (59), sa prebivalištem u Veroni, koji je uhapšen, Gorana V. (44) iz Mantove, i Aleksandre P. (43).
 Njih troje se, zajedno sa još jednim italijanskim državljaninom terete da su izvršili krivično delo krijumčarenja skoro 1.800 kilograma marihuane.

Sve je počelo istragom policajaca koji su se fokusirali na nekoliko osoba srpske nacionalnosti, koji su posebno aktivni u međunarodnom saobraćaju droge preko Brenera.

Naredni koraci istrage, zajedno sa mobilnim timom iz Verone, omogućili su policiji da identifikuje šupu u blizini ovog grada, za koju se utvrdilo da je služila kao skladište.

Foto: screenshot

Istraga je kasnije otkrila da je grupa pronađenu drogu pakovala u Kalabriji, a zatim je prevozila u severnu Italiju, ali i Evropu.

Detektivske akcije počele su početkom februara, kada su istražitelji, uz pomoć sofisticirane tehnologije, identifikovali jedan od kamiona i jedan od automobila koje su osumnjičeni koristili u Kalabriji. Kamere su postavljene 3. februara na auto-putu kod Salerna, a snimci su pokazali da su ta vozila prošla tim putem u kratkom vremenskom razmaku, što je bio jasan znak policiji da rade zajedno. Ova dva vozila je policija presrela u Bolonji i pratila ih do šupe.

U tom trenutku je otpočela akcija u kojoj su blokirani i zaustavljeni Nikolić i Perićeva, koji su bili u “Volskvagenu” koji je služio kao kurir, i vozača kamiona Vasiljevića. U hladnjaku u prikolici, nalazile su se pomorandže u lošem stanju, a ispod je otkriveno 1.800 kilograma marihuane.

Policija je zaplenila i nekoliko hiljada evra u gotovini i automobile koje su koristili.

U poslednjim satima akcije ljudi iz mobilnih timova Verona i Bolzano su realizovali nalog za pritvor izdat od strane sudije u Veroni, Livia Magri, koji je sud prihvatio, a Figaro se tereti da je bio zakupac šupe u kojoj je skladištena droga, kao i da je bio uključen u distribuiranje marihuane.

Policija je takođe zaplenila i više luksuznih automobila, Ferari, Rols Rojs, dva kampera, Rendž Rover, kombi marke Fiat, motor marke BMW, satove, čija se ukupna vrednost procenjuje na skoro milion evra.

Dijaspora.news/Blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top