All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

TRAMPOVA PRVA EU ŽRTVA: Nemački automobilski gigant izgubio 100 miliona evra vredan ugovor (VIDEO)

Misteriozna automobilska kompanija iz Amerike je povukla ugovor vredan 100 miliona evra od nemačkog dostavljača, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp upozorio da će da kazni kompanije koje posluju sa inostranim firmama koje nisu Američke.

Akcije SHW Auto industrije pale su nakon što su obznanili da su izgubili ugovor sa neimenovanom kompanijom koja proizvodi električne automobile, najverovatnije američkom kompanijom Tesla.

Iz SHW su rekli da ne priznaju zvaničan odgovor američke kompanije da je ugovor prekinula jer nisu bili zadovoljni tehničkim specifikacijama delova, a nemački mediji upućuju da je ova njihova kompanija upravo prva žrtva nove ekonomske politike Donalna Trampa.

On je inače obećao da će povećati poreze američkim kompanijama koje uvoze proizvode od firmi van Amerike. Takođe je,  nekoliko dana pre zvanične inauguracije rekao da će prva stradati fabrika BMW-a koja je izgrađena u Meksiku a koja zatim automobile prodaje u Americi i da će im povećati takse za 35 odsto.

Da podsetimo, kompaniju Tesla vodi Elon Musk, inače savetnik Donalda Trampa, i ovaj potez njegove kompanije mogao bi da se okarakteriše kao prvi “sramotan potez” nove američke administracije, piše britanski Ekspres.

SHW će sada preduzeti sve pravne mere da naplati odštetu od američke kompanije koja im je ugrozila posao.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top