All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Supruga Bakira Izetbegovića ismejala novinarku iz Srbije zbog EKAVICE! (VIDEO)

Sebija Izetbegović, direktorka KCUS i supruga Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva BiH napravila je danas skandal, kada je podrugljivim tonom počela da priča na ekavici, a nakon što joj je novinarka Al Jazeere Nataša Kovačev postavila pitanje o broju odlazaka lekara iz ove zdravstene institucije, prenela je agencija Patrija.

Agencija napominje da je reč o novinarki Kovačev rođena u Srbiji i govori ekavicom.

– Hoćete da vam kažem pojedinačno koliko lekara otišlo – zapitala je Izetbegović.

Na ovu očitu ironiju direktorke Izetbegović reagovao je novinar Avdo Avdić, koji je ovakvo ponašanje dorke nazvao fašističkim, nakon čega mu je zaprećeno da će „ukoliko se ne smiri“ biti udaljen sa konferencije za novinare.

Današnja pres konferencija je organizovana kako bi dr. Izetbegović iznela rezultate rada KCUS u 2016, ali i, kako je kazala, podatke o zatečenom stanju kada je ona došla na mesto generalne direktorke.

Inače, za pojedine novinare Izetbegović je konstatovala „da nisu normalni“, a što se jasno čulo u direktnom prenosu i na snimcima, piše Patrija koja očekuje reakciju Udruženja BH novinari na ovakvo ponašanje direktorke Izetbegović.

Izetbegović je tokom svog 50-minutnog izlaganja pričala o svojim istraživanjima i stanju na KCUS-u. Sve vreme upotrebljavala je zamenicu “mi”, ali nije želela da pojasni ko je činio tim koji je pravio skoro pa policijske istrage.

Takođe, vrlo neprimereno Izetbegović je novinarki Patrije poručila da “ako se s vama mogu izboriti, mogu sa svime”.

A pitanje novinarke bilo je na koji nači misli nadoknaditi znanje lekara koji su otišli s KCUS-a, zašto deca čekaju na operaciju, zašto je klinička apoteka prazna… Izetbegović, međutim, nije dala precizne odgovore.

Uskoro je stiglo i saopštenje Udruženja BH novinari, u kojem je zatraženo javno izvinjenje direktorke Izetbegović koja bi, po njihovom mišljenju, trebalo da se izvini novinarki Kovačev zbog “neprimerenog ophođenja” koje su oni i osudili. U saopštenju BH novinari su pozvali i sve medijske kuće i novinare iz Sarajeva da bojkotuju svaki budući nastup i izjavu direktorke Izetbegović, sve dok se ne izvini novinarki Al Jazeere.

– Kovačev je iskoristila novinarsko pravo i postavila sasvim legitimno pitanje o odlasku lekara iz sarajevskog Kliničkog centra, i to na svom maternjem – srpkom jeziku. Umesto arumentovanog i profesionalnog odgovora, direktorka Izetbegović je na ironičan način i koristeći ekavicu nastavila odgovarati na pitanje novinarke, te nipodaštavati zanimanje medija za ono što se događa u Kliničkom centru u Sarajevu – saopštilo je Udruženje BH novinari, prenosi Radiosarajevo.ba.

(Dijaspora.news/Telegraf.rs / Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top