All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

TRAKTOROM NA PUT OKO SVETA: Stigli do BiH, čudili se prizoru na koji su Bosanci već navikli

Na put traktorom oko sveta pre nekoliko godina krenulo je troje Poljaka, Piotr Slivinski, Marcin Obalek i Monika Filipijuk – Obalek.

Oni su deo projekta “Traktorijada – Traktorom oko sveta”, a njihov traktor star je 52 godine.

Juče je ovaj trojac posetio i Bosansku dolinu piramide u Visokom, a ove godine su obišli veći deo Južne Amerike, uključujući i Peru, Boliviju, Čile i Argentinu.

Rekli su da su ranije mnogo čitali o piramidama i o projektu u Visokom, te da su odlučili da obiđu tunel Ravne i Bosansku piramidu Sunca.

“Utisci su zaista pozitivni, cela lokacija je na neki način mistična, ali se oseti i ta neka pozitivna energija. Sad nastavljamo putovanje na Bosansku piramidu Sunca”, kazali su Piotr, Marcin i Monika, a nakon posete Visokom obišli su i Sarajevo i Mostar. Ovaj trojac uživao je u bosanskim specijalitetima, pohvalio se porcijom ćevapa, a ostao začuđen označenim minskim poljem.

Sarajlije su takođe bile začuđene ovim nesvakidašnjim prizorom i jedinstvenim traktorom, pa su ga fotografisali i fotografije objavljivali na društvenim mrežama.

Nakon BiH idu prema Crnoj Gori i Albaniji, i dalje prema svom krajnjem cilju, Africi, Egiptu i u obilazak egipatskih piramida.

(Dijaspora.news/faktor.ba)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top