All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

CELA BIVŠA JUGOSLAVIJA JE VOLELA DA IH GLEDA: Smogovci su bili HIT SERIJA a pogledajte gde je sada mala Marina koja je glumila u njoj! (VIDEO)

Priča o mladim članovima porodice Vragec koji žive u neuređenom naselju u zagrebačkoj četvrti Peščenici. Odrasli su bez oca, a majka Melita je otišla da radi u Nemačku.

Uz članove porodice Vrabec (Dragec, Pero, Mazalo, Cobra…) i nakon 35 godina od prikazivanja, pamtimo i lik plavokose devojčice Marine u koju je bio zaljubljen dečak Dado.

Lik Marine tumačila je Zagrepčanka Gorana Stepanić, koja se proslavila i ulogom u seriji „Lažeš Melita“ (1984.) prema knjizi Ivana Kušana.

Od talentovane dečje zvezde koja je putem malih ekrana ušla u milione domova očekivala se velika glumačka karijera, no Gorana Stepanić odabrala je potpuno drugačiji životni put.

„Mala Marina“ danas ima 44 godine i živi i radi u Puli, gde radi na fakultet od 2009. kao docent na Odseku za romansku i klasičnu filologiju i drži predavanje iz rimske književnosti i razumevanja antike.

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1997. je diplomirala komparatistiku i latinski jezik. Magistrirala je 2001. s temom iz novolatinske hrvatske epike 17. veka („Jišajida“ Kajetana Vičića), a doktorirala 2005. (Hrvatsko pesništvo na latinskom u sedamnaestom veku: stilske tendencije i žanrovski inventar) na Univerzitetu u Zagrebu.

Od 1997. do 2008. radila je kao asistent, odnosno docent na Odseku za klasičnu filologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gde je predavala studentima latinskog.

(Dijaspora.news/beograd.in)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top