All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

TOMI SE NE IDE IZ UŽIČKE 23: Renovira se vila na Dedinju, dobio je luksuzne kancelarije i budžet, a niko ne zna šta će tačno raditi

 

Bivši predsednik Srbije trebalo je odavno da se iseli iz rezidencije u Užičkoj 23 na Dedinju, ali od toga za sada nema ništa. Nikolić i njegova supruga Dragica ostaće i dalje tu da žive, a od novca građana Srbije biće finansirano i njeno renoviranje. Za to će biti potrošeno oko tri miliona dinara.

Nacionalni savet za saradnju sa Rusijom i Kinom

Foto: O. Bunić / RAS SrbijaNacionalni savet za saradnju sa Rusijom i Kinom

Bivši šef države sada je predsednik Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, a osim za sebe, pobrinuo se i za radna mesta svojih saradnika. Pre nekoliko meseci profunkcionisala je Kancelarija, koja će za Nikolićev Savet obavljati administrativne poslove.

Prema nekim informacijama, za njen rad će iz budžetskih rezervi do kraja godine biti izdvojeno 38,4 miliona dinara, a samo na plate zaposlenih otići će 14,4 miliona dinara.

Foto: O. Bunić / RAS Srbija

Međutim, velika sredstva izdvojena su i za sređivanje prostora u kojem će sedeti zaposleni u Kancelariji, a lokacija nije mogla da bude bolja. Naime, zgrada Kancelarije nalazi se u strogom centru Beograda, u Vasinoj ulici, u blizini Trga Republike, a na njoj je ovih dana postavljena ogromna tabla, daleko veća od tabli drugih državnih institucija. Koliko je potrošeno na renoviranje tog prostora, do danas nije saopšteno.

Pozicija nikad ugodnija

Nije poznato da li je Tomislav Nikolić računao na ovako ugodnu poziciju kada je sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem dogovarao uslove pod kojima će odustati od kandidature za predsednika.

Utisak je da je, kad se sve sabere i oduzme, Nikolić i te kako na dobitku. Prima predsedničku penziju i živi u predsedničkoj rezidenciji, čije troškove održavanja od oko 5.000 evra mesečno i dalje plaćaju građani Srbije.

Dakle, privilegije su tu, a šta je sa zadacima? Ni Savet za saradnju sa Rusijom i Kinom, ni Kancelarija, nemaju svoj sajt, nigde nije objavljen plan rada, a utisak je da se njihov posao svodi na “koliko urade, uradili su”.

Dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top