All for Joomla All for Webmasters
hronika

TEODORA I DRAGOSLAV SU ŠETALI, A ONDA JE ON IZVADIO PIŠTOLJ! Evo šta se dešavalo pre PUCNJAVE na Novom Beogradu

Dragoslav Jovanović (25), koji je prekjuče pokušao da usmrti suprugu Teodoru (25) pred njihovom bebom, pa potom pucao sebi u glavu, potiče iz kriminalne porodice

Dragoslav Jovanović (25), koji je u ponedeljak oko 20 sati pokušao da ubije suprugu Teodoru Jovanoviću (25), a potom i sebe na Novom Beogradu, sin je Ljubomira Jovanovića Staklenog, nekadašnjeg pripadnika surčinskog klana i prijatelja Ljubiše Buhe Čumeta!

Sin poznatog “surčinca” ispalio je tri hica u grudi i rame nesrećnoj ženi, i to dok je na samo četiri metra od nje stajala njihova beba, stara 15 meseci, a potom se dao u beg preko livade u Ulici Ivana Ribara. Beba pukom srećom nije povređena, ali je veoma istraumirana.

Očevici neviđene porodične drame su za Kurir ispričali da su u ponedeljak videli Teodoru, Dragoslava i njihovo dete u kolicima kako šetaju po parkingu.

– Teodora i Dragoslav su se sreli na parkingu ispred zgrade. On je parkirao auto u Ivana Ribara, prišao je Teodori i neko vreme su mirno razgovarali i šetali s detetom. Čuli smo kada je Dragoslav rekao: “Teodora, ljubavi, ajmo do ‘Delta sitija’ da ti kupim nešto.” Međutim, ona je odbila i tada su počeli da se raspravljaju. Postali su bučni, vikali su… U jednom trenutku mladić je izvukao pištolj. Videvši oružje, Teodora je ostavila kolica i uspela da se odmakne četiri metra. Tada su se čuli pucnji – kaže očevidac i nastavlja:

– Jedan metak ju je pogodio u rame, a dva u grudi. Počela je da vrišti, a tuda su prolazila dvojica policajaca. Jedan je odmah krenuo za naoružanim Dragoslavom, koji je unezvereno trčao preko livade i posle 200 metara je pucao sebi u glavu. Drugi policajac je prišao krvavoj Teodori, podvezao joj ranu majicom koju je neki momak skinuo.

Kako kaže, teško povređena Teodora je sve vreme bila svesna i razgovarala je s policajcem.

– Kroz plač je rekla kako se zove i da joj roditelji žive u blizini. Rekla je da zovu njenu mamu da dođe po bebu. Policajac ju je pitao ko je pucao na nju, a ona je rekla: “Moj muž, razvodimo se, već neko vreme nismo zajedno.” Onda je počela da jauče i vrišti i da se žali kako je boli – kaže sagovornik.

Hitna pomoć je nakon toga odvezla Teodoru, ali i Dragoslava u Urgentni centar i oboje se nalaze u bolnici u teškom stanju.

Teodorina prijateljica ispričala je da su se ona i Dragoslav upoznali još dok su bili deca i da su se godinama zabavljali.

– Bio je grub prema Teodori i nasilje je trpela godinama. Stalno je ponavljala da ga se plaši, ali se sve donedavno bojala da ga prijavi. Pre izvesnog vremena je to učinila i vratila se kod roditelja. Svi smo se pribojavali da bi ovako nešto moglo da se dogodi – rekla je drugarica.

Jovanović nije ranije osuđivan, imao je samo saobraćajne prekršaje.

Imao zabranu prilaska mesec dana
Tukao i maltretirao suprugu

Dragoslav Jovanović nije imao zabranu prilaska Teodori u momentu kada je pokušao da je ubije, ali mu je, kako nezvanično saznajemo, jednomesečna mera zabrane prilaska bila izrečena početkom aprila.

– Teodora je 30. marta prijavila policiji da ju je suprug tukao i maltretirao, kao i da ju je terao da ide u kupovinu. Njemu je zbog toga bila izrečena hitna mera zabrane prilaska žrtvi, koja je posle prvih 48 sati produžena na 30 dana. Njoj je tada bilo ponuđeno da se skloni u sigurnu kuću, ali ona nije htela. Iselila se iz vile u Surčinu, u kojoj su, pored nje i supruga, živeli i njegovi roditelji i brat, i vratila se kod roditelja – kaže izvor i dodaje da je protiv Dragoslava tada bila podneta krivična prijava i da je 5. juna trebalo da bude saslušan, ali je to odloženo.

– Dok je trajala mera zabrane prilaska, Dragoslav je nije kršio, ali je Teodora jednom prijavila policiji da ga je videla u blizini svoje zgrade. Tada je rekao da je došao samo da vidi dete – kaže izvor.

Otac ima dosije
Svedok pokušaja ubistva Buhe

Ljubomir Jovanović Stakleni, Dragoslavljev otac, odranije je poznat policiji, a navodno je bio veoma blizak s vođom surčinskog klana Ljubišom Buhom Čumetom. Navodno, bio je svedok pokušaja atentata na Čumeta 2002, a suđeno mu je zbog iznude.

Hapšen je i zbog prodaje automobila, kao i nelegalnog oružja. Pre tri godine Jovanović je sa drugim sinom zaustavljen kod Palate pravde, a na džipu su imali blinkere. Kod njih je navodno pronađen i nelegalni pištolj, kao i značke Žandarmerije.

Teodorin otac potresen
Vikao da će ubiti zeta

Stanari iz obližnjih grada ispričali su da je na mesto pucnjave brzo stigao i otac ranjene devojke, koji je bio vidno potresen.

– Bio je van sebe! Vikao je da će on ubiti Dragoslava! Ponavljao je: “Zar ovo niko nije mogao da spreči?” – prepričava očevidac i dodaje da je Teodorinu i Dragoslavljevu bebu preuzela baka, Teodorina majka, i da dete nije povređeno.

 

 

Dijaspora.news/(Espreso.rs / Kurir.rs/ J.Spasić – J.Ivić)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top