All for Joomla All for Webmasters
Srbija

“TATA I JA SMO PRESKAKALI VIJAČU” Šta je sve Jana Marjanović ispričala o danu kada je ubijena njena majka

Sedmogodišnja devojčica Jana Marjanović, ćerka ubijene Jelene i osumnjičenog Zorana, opisala tužiocu u Višem javnom tužilaštvu svoj poslednji susret sa majkom.

– Ja se sećam da smo došli tamo i onda smo sišli niz neko brdo, a zatim je mama otišla gore i rekla: “idem ja.” Tata i ja smo preskakali vijaču i videli smo da je nema i onda smo je tražili i zvali smo je, ali nje nije bilo – ovako je sedmogodišnja Jana Marjanović opisala scenu pred tužiocem.

Na pitanje tužioca da li zna gde je njena mama, devojčica je odgovorila:

– Znam. Ona je na nebu.

Dete je reklo i da se seća da je tog dana bilo sunčano, a da je mama imala plavu trenerku. Nije znala da kaže koji je to bio dan u nedelji. Ipak, Jana se sećala da su mama i tata imali telefone, ali da ih nisu koristili osim kada je “tata zvao mamu na telefon i ona se nije javljala”.

Usledilo je pitanje i da li zna gde je njen tata. Mala Jana je rekla da je on u pritvoru i to zato što ga je neko “pogrešno okrivio da je on ubio mamu”.

Zoran i Jana MarjanovićFOTO: DEJAN BRIZA / RAS SRBIJA
Zoran i Jana Marjanović

– Okrivili su ga neki ljudi koji lažu i neki novinari – objasnila je devojčica.

– Ne znam ko su oni jer ih nikada nisam videla. Niko mi nije pričao, ali ja to znam, to sam shvatila sama – dodala je ona.

Prethodno je,  nadležni tužilac rekao devojčici da ona ne mora da priča, ako ne želi i da mora da priča istinu i da ništa ne prećutkuje. Na pitanje da li je sve to razumela, devojčica je odgovorila potvrdno i ponovila da želi da priča.

Jana je potom objasnila i da je rođena 2011. godine, da ima dve vaspitačice, a zatim je navela i njihova imena…Tužilac ju je pitanjima vraćao na dan nestanka i ubistva Jelene Marjanović, a devojčica je sve vreme tvrdila da je tata bio stalno tu. Na pitanja da li su dolazili deda, brat ili stric, mala Jana je odgovorila da nisu i da su ona i tata stalno bili zajedno.

Optužnica do kraja nedelje

Protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu Crvenka u Borči, biće podignuta nova optužnica do kraja nedelje. Njemu je Viši sud u Beogradu u utorak i zvanično produžio pritvor. Ukoliko optužnica bude stala na pravnu snagu, suđenje za ovaj zločin počeće na jesen.

(dijaspora.news/novisti.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top