All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

TALASI POVUKLI DEČAKA DOK JE SLIKAO MORE: Srbin skočio da spasi sina, preminuo u bolnici

Četrdesetogodišnji muškarac, državljanin Srbije, koji je juče nakon utapanja i reanimacije u Gortanovoj uvali u Puli prevezen u pulsku bolnicu, u veoma je teškom stanju i u životnoj opasnosti, preminuo je danas.

 

Direktorka bolnice Irena Hrstić potvrdila je da je državljanin Srbije preminuo, prenosi “Indeks”.

 

Stanje njegovog sina (12), koji je zbog šoka i povreda takođe prevezen u bolnicu, je stabilno, život mu nije ugrožen.

 

More ga bacalo u stene

 

Otac se juče oko 12.20 sati umalo utopio u uzburkanom moru, nošen jakim talasima koji su ga bacali na stene, a zatim ga besvesnog doneli u plićak u Gortanovoj uvali. On je s porodicom boravio u uvali i nije se kupao, već je u podivljalom moru završio da bi spasio sina, kog je, dok je fotografisao, sa stene u more povukao talas.

 

Češki turisti koji su sa obale posmatrali dramu ispričali su da je sve je započelo na stenama s desne strane Gortanove, bukvalno na izlasku iz uvale.

Dečak je stajao na steni i fotografisao more. Zapljusnuo ga je veliki talas i on je pao u more. Otac je odmah skočio za njim da ga izvuče, ali ogromni talasi su ih nosili i bacali na stene. I tako duž cele desne obale obale Gortanove, sve do plaže u uvali, pričali su šokirani turisti, dok su vatrogasci, policija i bolničari na nosilima prenosili oca i sina sa plaže do vozila Hitne pomoći.

 

Izvukli ga spasioci i kupači

 

Prema rečima Puljana, do uvale su otac i sin nekako plivali u “uzavrelom” moru i nije izgledalo kao da bi im trebala pomoć. Ali iznenada su muškarca talasi počeli da bacaju na stene i on je u blizini plaže, verovatno iscrpljen i pluća ispunjenih morskom vodom izgubio svest. Tada su ga spasioci videli kako pluta.

 

Ekipa Hitne pomoći se punih pola sata borila da ga vrati u život i, na sreću, uspela je. Istovremeno je medicinska pomoć na plaži, pred očima njegove šokirane majke, pružena i dečaku koji je pretrpeo veliki šok i manje povrede.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top