All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Svaka reč majke poginulog pilota Kalocija krije neopisivu bol: Život je proveo na nebu, sad se opet tamo vraća. Ponosna sam što je bio moj sin!

Majka Irenka ispričala je kako je izgledao poslednji susret sa Robertom.

Irenka Kaloci iz Sombora, majka poginulog pilota Roberta (48), koja je svog sina poslednji put videla za katolički Uskrs, tokom potresne ispovesti, rekla je da je on “život proveo na nebu. Sad se opet tamo vraća”.  Kaloci je nastradao u sredu 11. aprila kada se srušio avion “supergaleb G-4” kod Kovačice, a još kao dete maštao je da bude pilot.

Majka Irenka ispričala je kako je izgledao poslednji susret sa Robertom, i napomenula da je ponosna što joj je on bio sin.

– Bio je srećan, raspoložen i radostan, dugo smo pričali. Bila sam ih željna iako su svraćali u Sombor kad god im je vreme dozvoljavalo, jer je on imao mnogo posla i obaveza. Inače, imao je uvek dobre ocene, nikad nije bio bolestan, bio je strog profesor, ali su ga, kažu, studenti veoma voleli. Najvažnije mu je bilo da je ispunio svoj san. Da leti, da bude pilot. Živeo je za letenje – priča majka Irena, dostojanstveno noseći svoj bol i grleći album s fotografijama pokojnog sina.

U sredu uveče je stigao i Robertov brat Đura, koji se nije odvajao od majke.

Robert Kaloci nastradali pilot čija je smrt potresla celu Srbiju Foto: Wikipedia/Rob Schleiffert, Facebook/Robert Kaloci

– Ona je pod jakim sedativima, nije zapravo ni svesna strašne tragedije koja nas je zadesila. Čim su mi javili vest, samo mi je bilo na umu da što pre krenem kući. Neću je više ostavljati, tek će je stići bol vremenom – kaže kroz suze Đurika.

O svom bratu Đura ima samo reči hvale.

– Šta mogu da kažem o svom jedinom bratu. Bio je veliki čovek, zaluđenik za avione i pecanje na Dunavu u cik zore. Ne mogu sebi da oprostim što ga nisam viđao koliko sam želeo, jer su nam se životni putevi razišli. Razdvojeni smo od malih nogu, kada je Robert upisao srednju školu vezduhoplovstva u Mostaru. Od tada je, kao zaljubljenik u avione, nastavio svoj put – priča sagovornik za beogradske medije.

Robert u uniformi na svom radnom mestu Foto: Facebook

Robertov brat, kako sam kaže, lako plane za razliku nastradalog pilota.

– On je bio smiren i staložen. Odlično je poznavao i proučavao upravo tip aviona na kom je stradao. Bio je zaluđenik kad je letenje u pitanju, još kao dečak je pokojnom dedi govorio da će, kad poraste, biti pilot – rekao je Robertov brat Đura.

Za porodicu svoga brata kaže da je bila za primer, da su Robert i njegova supruga Snežana bili stalno nasmejani i međusobno, a i prema sinu Marku ponašali se kao drugari.

Robert na mestu pilota u mlađim danima Foto: Facebook

– To je bila ljubav još iz dečjih dana. Mnogo su se voleli i sačuvali su tu ljubav do danas. Bili su ponosni na Marka, koji je sve vreme školovanja bio odličan učenik. Završio je elektrotehnički fakultet i uskoro će dobiti diplomu i master – kaže Đura Kaloci.

Major Robert Kaloci biće sahranjen u petak na Velikom katoličkom groblju u Somboru.

Prilikom pada aviona teške povrede je zadobio i kopilot major Aleksandar Martić (39).

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top