All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Svadba je bila bogovska, bakšiš je pljuštao sa svih strana, a kada su muzičari počeli da broje novac – usledio je ŠOK (FOTO)

Prevaru su primetili tek nakon završetka veselja, kada su seli da prebroje i međusobno podele bakšiš

Svadba u jednom lokalu u unutrašnjosti Makedonije je bila bogovska, bakšiš je pljuštao sa svih strana, a kada su muzičari na kraju počeli da broje pazar, ostali su šokirani. Umesto pravog novca, dobili su gomilu bezvrednih fotokopiranih kolor novčanica od 2.000 denara, na kojima je u donjem delu pisalo “Srećan brak”.

Sa takvim parama gosti su celo veče naručivali pesme, a raspoloženi muzičari su zadovoljno trljali ruke. Poneti atmosferom i dobrim raspoloženjem nisu ni sanjali da se radi o lažnim novčanicama. Prevaru su primetili tek nakon završetka veselja, kada su seli da prebroje i međusobno podele bakšiš.

Ovo se gotovo svakodnevno dešava muzičarima i pevačima na svadbama i raznim zabavama u Makedoniji, ali retko ko se od njih usudi da zbog sramote o tome javno i progovori. Hrabrost da svoje neprijatno iskustvo podeli sa javnošću skupio je muzičar Toni Naumov iz Bumbari Benda.

– Svirali smo na privatnoj zabavi u jednom lokalu u unutrašnjosti Makedonije. Slavilo se momačko veče. Tokom zabave, neko iz raspoloženog društva nam je podmetnuo falsifikovane banknote, najvrovatnije kao deo neslane šale. To smo primetili tek nakon završetka nastupa. To je veoma uvredljivo i ponižavajuće za nas muzičare, koji se trudimo da gostima priredimo nezaboravnu zabavu – rekao je Toni Naumov iz Bumbari Benda za skopski nedeljnik i portal Fokus.

On i kolege iz njegovog benda nisu jedini koji su nastup na svadbama ili privatnim zabavama završili sa punim džepovima lažnih banknota. To se dešava i njihovim kolegama, koji se srame da javno o tome progovore.

– Ovakva neprijatna iznenađenja se često dešavaju, pa zato preporučujem kolegama da dobro otvore oči. To uopšte nije smešno, niti zabavno, već pocenjivački za nas muzičare, koji pokušavamo da časno zaradimo novac. Ako neko želi da bude zvezda na svadbi i da sve prisutne impresionira sa lepljenjem bakšiša, neka to radi kao što je i red, sa pravim parama, a ne sa bezvrednim komadićima hartije, kažu kolege Naumova iz Bumbari Benda.

Slično, neprijato iskustvo je imala i makedonska folk pevačica Sanja Risteska, kojoj su veseli gosti tokom njenog nastupa umesto pravog novca, lepili “Vladimirke”. Reč je o “novčanici” od čak 360.000 evra sa likom gradonačelnika Bitolja, Vladimira Taleskog, koji je osumnjičen za zloupotrebu i malverzaciju sa prevoom učenika u Bitolju u vrednosti od 360.000 evra.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top