All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Stravičan požar u Zagrebu podmetnut: Izgorelo veliko skladište, drama trajala čitavu noć, a jedan detalj odao je sve! (VIDEO)

Noćas je goreo Zagreb, a miris paljevine se i jutros oseća u nekim delovima grada

Iz Kancelarije za hitne situacije Grada Zagreba noćas su izvestili kako je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” izvršio više merenja kvaliteta vazduha u neposrednoj blizini požara i široj okolini kojom prilikom nisu zabeležili prisutnost štetnih gasova.

Dodaju kako je na intervenciju je izašlo 135 vatrogasaca sa jedanaest vozila i dvadeset pet vozila DVD-a.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” nastaviće sa kontinuiranim merenjima kvaliteta vazduha, a o rezultatima merenja javnost će biti obaveštena.

U požaru nema povređenih. Sinoć, nešto posle 20 sati požar je zahvatio otvoren magacin CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u zagrebačkom naselju Jankomir, javili su sinoć iz CIOS-a.

Glavni u Kancelariji za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić, koji je bio na licu mesta, izjavio je da se procenjuje da će požar biti ugašen za 15 do 20 sati.

– Još nije poznat uzrok, ali je delatnik zaštitarske službe centra za reciklažu dvorišta desetak minuta pre izbijanja požara primetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, točno na mestu izbijanja. U skladu sa izjavom čuvara, požar je izbio na samom vrhu hrpe otpada. Da je požar izbio na dohvatljivom mjestu, gašenje bi započela i zaštitarska služba centra za recilkažu, ali dim je primećen na nedostupnom vrhu, gde nije uobičajeno da počnu požari izazvani samozapaljenjem otpada – saopštili su iz CIOS-a.

Gorieli su otpadni nameštaj i drugi drveni otpad, kao i deo ograde otvorenog skladišta, a sva postrojenja i upravne zgrade su sigurni.

Požar brzo stavljen pod kontrolu

– Požar je pod kontrolom. Plamen je zaustavljen, a vatrogasci trenutno proveravaju požarište i zalivaju opožareni materijal – saopšteno je.

U krugu poduzeća C.I.O.S., tvrtke koja prikuplja i prerađuje industrijski otpad, u ponedjeljak oko 20,30 sati buknuo je požar.

Kako piše index.hr, još uvek se vidi dim iznad C.I.O.S.-a, a smrad se oseća iznad kvartova Stenjevec, Malešnica i Špansko.

(Dijaspora.news/index.hr)

Pozar u CIOS-u

Posted by Index.hr on Montag, 1. Mai 2017

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top