All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Stefan je najbolji mladi fizičar u Srbiji: Svakog dana vežba satima, do sada je rešio rekordan broj zadataka (FOTO)

Nastavnik fizike Dragan Vasić koji je delom zaslužan za Stefanovu nagradu kaže da je godinama čekao darovitog učenika

Na nedavno održanom republičkom takmičenju iz fizike u Šapcu, Stefan Sremčev iz Mokrina učenik sedmog razreda OŠ “Vasa Stajić” osvojio je prvo mesto i tako zauzeo poziciju najboljeg mladog fizičara u Srbiji.

Zbog njegovog predanog rada i posvećenosti prirodnim naukama, nagrada nije izostala. Svaki trud i napor vremenom rezultiraju – potvrdio je Stefan za Telegraf:

– Imao sam tremu pred početak takmičenja jer nisam znao kakvi će biti zadaci. Kada sam pogledao test trema je počela da popušta, bio sam uveren da ću ih brzo i lako rešiti – kaže Stefan.

Tokom priprema, Stefan je rešio stotine zadataka:

– U školi imam sve petice, a fizika mi je omiljeni predmet. Dnevno radim i do nekoliko sati, a rešio sam više od 500 zadataka. Svakodnevno vežbanje i trud na kraju su se isplatili, kaže Stefan kojim se ponosi njegovo odeljenje, škola, razredni starešina i direktor.

Nastavnik fizike Dragan Vasić koji je delom zaslužan za Stefanovu nagradu kaže da je godinama čekao darovitog učenika:

Stefan je kompletan poznavalac fizike. Zadovoljstvo je raditi s njim. Kad mu kažem da za vikend uradi šest zadataka, on reši sedamnaest. Takav je Stefan – kaže njegov nastavnik.

Za Stefana je nedavno organizovan i prijem u kabinetu gradonačelnika Kikinde, Pavla Markova koji je rekao da je grad ponosan na mladog fizičara:

– Stefanov uspeh je potvrda je da se rad i trud isplate. Iako još mlad, Stefan već sada zna šta hoće. Veoma je ambiciozan, a fizikom se ozbiljno bavi. Ja mu na tome čestitam – rekao je Markov i uspešnom mladom fizičaru darovao tablet računar.

Stefanov uspeh na republičkom takmičenju samo je jedan od početnih koraka, kaže nam ovaj talentovani mladić:

Ovo je samo jedna u nizu savladanih prepreka, nastavljam vredno da vežbam i voleo bih da učestvujem na balkanskom takmičenju fizičara. Predstoji mi dosta rada, svakodnevnog angažovanja, ali verujem da ću uz podršku porodice, prijatelja i nastavnika doneti još uspeha – kaže na kraju razgovora najbolji mladi fizičar u Srbiji.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top