All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

MONSTRUOZNA UVREDA SRBA IZ FRANCUSKE: Ako pričate sa Srbinom, skraćujete životni vek na 15 minuta

Gijom Meris, voditelj jedne francuske radio stanice iznerviran, činjenicom da Marin le Pen na svojim predizbornim skupovima ne dozvoljava da se unose zastave stranih zemalja, s izuzetkom srpske, krenuo je tiradu o genocidnim Srbima, navodi književnik i bloger Aleksandar Lambros, koji je pratioce na fejsbuku pozvao na reagovanje i slanje što više protestnih mejlova na adresu ove radio stanice.

“U jednom trenutku kaže — «Je vous rappelle que parler avec les Serbes fait chuter votre esperance de vie de 15 minutes» (Podsećam vas da razgovor sa Srbima smanjuje vaš očekivani životni vek na 15 minuta).Dakle, Srbi su, kolektivno, ubice.

A ja vas podsećam da ovako nešto, ili čak tri puta manje strašno, ne bi smeo nikad da izjavi recimo za Arape koji Francuze ubijaju sada bezmalo svakodnevno na ulici kao glinene golubove. I koji čine manje od 10% ukupne populacije ali 80% zatvorenika po francuskim zatvorima (službene, a ne odokativne procene). Ulaze im čak i u crkvu da im kolju sveštenike.

Novinar bi odmah dobio specijalnu zaštitu policije, a u Sen Deniju i ostalim pariskim kvartovima bi verovatno izbili masovni protesti mladih muslimana koji bi palili i rušili sve pred sobom, a oglasila bi se i bezbrojna udruženja za borbu protiv rasizma i islamofobije.Takođe, ovo ne bi nikada smeo da izjavi ni za crnce. A verovatno ni za bilo koju drugu etničku grupu, sem možda za Ruse.

Budući da je meta napada Marin, a Srbi su tu ispali kolaterala kao uvek, za pretpostaviti je da je novinar «progresiv». To su ljudi koji se bore protiv ksenofobije i rasizma uspevajući da pri tom ostanu fašisti do srži.

Recimo, kada Arapima tetoše jaja to čine iz svog belog progresivnog rasizma jer duboko u sebi misle da su Arapi nesposobni da dobace do elementarnih civilizacijskih normi pa ih treba tretirati ko ljude sa posebnim potrebama, da ne kažem kao maloumne. Ovo je rezultat sada već višedecenijske politike slobodnog i neometanog pljuvanja, blaćenja, laganja, demonizovanja Srba, u kome su učestvovali svi — mediji, političari, Holivud…

Najveće političke ličnosti, kao Bler recimo, ili Širak, govorili su o Srbima kao civilizacijskom zlu. Znam da ste navikli da slušate ovakve stvari, ali zastanite na sekund i zamislite se — «Srbi kao civilizacijsko zlo».Ljudima je ovo smešno, kao što se na snimku vidi, crkoše od smeha. A ovo što je ovaj novinar rekao je zapravo preformulacija stare antisemitske optužbe da Jevreji ubijaju hrišćansku decu da od njihove krvi prave obredni hleb. I to je demonizovanje trajalo vekovima dok Jevreji nisu potpuno dehumanizovani do mere da se više niko nije suprostavljao njihovom potpunom fizičkom istrebljenju.

Sa Srbima se dosta uznapredovalo. To je narod koji je bio na pravoj, uzgred i pobedničkoj strani u oba svetska rata, prinoseći žrtvu daleko iznad svoje prave snage, sa «saveznicima» koji su danas prijatelji onima koji su činili genocide, stvarne a ne izmišljene — Hrvatima, bosanskim džihadistima i Albancima. Njihovo doslovna fizička eliminacija mirno je posmatrana, podržavana, ideološki, medijski i vojno pomagana u Hrvatskoj, Bosni, Kosovu i Metohiji, al’ izgleda ni to nije dovoljna mera. Treba da nestanu skroz.

Hrvati su svojevremeno tužili nobelovca Boba Dilana i francuski časopis koji je objavio njegovu izjavu da Jevreji znaju da nanjuše nacistu ko i Srbi Hrvata… Izgubili su proces, ali je karakteristično to što su Hrvati podneli tužbu za izjavu koja je 10 puta bezazlenija od ove, a uz to i tačna. A mi?

Iskreno mislim da ovog treba napenaliti tužbom za govor mržnje.Ko želi da piše francuskoj radio stanici zbog ove fašističke izjave o Srbima, treba da piše na ovu adresu — [email protected], ime novinara Guillome Meurice. Adresa je dakle službena i ako pišete, budite kratki i ubitačni s argumentima, psovanje nema nikakvog smisla”.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top