All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Srpski zet iz Indije: Zbog ljubavi prema Vesni došao iz Njujorka, poveo je čak i roditelje

Mladi bračni par ima dvoje dece, Dunju i Vuka, a za ime koje su dali kćerci imaju poseban razlog

Turisti iz svih delova sveta mogu se videti u zlatiborskom kraju. U selu Ljubiš, sreli smo Šona Ameta Guptu, Indijca, koji se zbog ljubavi preselio u Srbiju.

Njegova supruga Vesna Gupta je Beograđanka, magistar ekologije, a Šona je upoznala u Njujorku. Ljubav prema prirodi navela ih je da se iz daleke Amerike i idealnih životnih uslova vrate Vesninim korenima i životu na selu.

– Posle vremena provedenog u Njujorku, shvatili smo da to nije način na koji želimo da živimo do kraja života, pa smo se vratili na imanje moje prabake u selo Donja Dubona kod Mladenovca. Eksperimentišemo sa prirodnim materijalima, tako da nam je kuća zemljana, a krov od slame – priča Vesna Gupta.

Šon se na život u srpskom selu navikao veoma brzo.

– Moja porodica je poreklom iz Indije, a ja sam živeo u Njujorku gde sam završio arhitekturu. Međutim, kad sam upoznao Vesnu nije mi bio problem da dođem i živim ovde. Ja volim Srbiju i trudimo se da ovu vašu divnu zemlju što više obiđemo, jer zaista ima prirodne lepote koje se moraju videti – naglašava Šon Gupta.

Mladi bračni par ima dvoje dece, Dunju i Vuka, a za ime koje su dali kćerci imaju poseban razlog.

– Kad sam tek došao u Srbiju, moje omiljeno piće bila je rakija od dunje. U razgovoru sa roditeljima saznao sam da u Indiji dunja znači svet, tako da sam još tad znao ako budem imao žensko dete, kako će se zvati. Za dečaka nismo uspeli da nađemo kompromis, kad je indijski smisao u pitanju, pa se zove čisto srpski – Vuk, jer je onako kako žena kaže – kroz osmeh priča Indijac Šon.

Sa srpskim zetom su iz Amerike, zbog ljubavi prema sinu i uničićima, došli i Šonovi roditelji, koji su takođe očarani lepotama Srbije i uživaju u svakom trenutku provedenom ovde.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top