All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Srpski sud odobrio izručenje Predraga Bogićevića Crnogorcima, koji ga sumnjiče za planiranje terorizma

Viši sud u Kragujevcu usvojio je zahtev za izručenje Predraga Bogićevića Crnoj Gori koja ga traži zbog sumnje da je učestvovao u planiranju terorističkih akata uoči održavanja parlamentarnih izbora u toj državi.

Kako je Beti potvđeno u Višem sudu u Kragujevcu, 24. januara doneto je rešenje da su ispunjeni procesni uslovi za izručenje Bogićevića, a žalbu na to rešenje uložio je Bogićevićev advokat.

– Ova odluka nije pravosnažna, a posle uložene žalbe predmet je od 31. januara u Apelacionom sudu koji će odlučiti o žalbi – rekla je portparolka Višeg suda Svetlana Simović.

Ona je dodala da će po pravosnažnosti rešenja odluku o tome da li će Bogućević biti izručen Crnoj Gori doneti ministar pravde.

Predrag Bogićević iz Kragujevca se nalazi u ekstradicionom pritvoru Okružnog zatvora u tom gradu.

Predrag Bogićević i Nemanja Ristić uhapšeni su sredinom jnuara u Srbiji po poternici koju je za njima raspisala Crna Gora zbog sumnje da su učestvovali u pokušaju terorističkog napada na dan izbora u toj zemlji.

Viši sud u Beogradu ranije je pustio Ristića na uslovnu slobodu, uz obavezu da ne napušta Beograd i da se javlja policiji jednom nedeljno.

(Dijaspora.news/Beta)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top