All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Migranti upadaju u prazne kuće i vikendice kako bi se zagrejali

Sve veći broj migranata i pored subotičkog Prihvatnog centra, dane i noći provodi na ulici, a mnogi od njih upadaju u prazne kuće u prigradskim naseljima. Nisu poznati po većim incidentima, ali ostavljaju gomilu smeća, polupane prozore, ali nekom i račun za struju.

Naime, prema rečima čitateljke subotica.com Nataše Makaji-Mudroh, grupa migranata je provalila u njenu vikendicu u Hajdukovu, razbila strujomer, uključila sklopku i ko zna koliko dugo se grejala na kvarcnu peć zbog čega će ona morati da plati januarski račun za struju.

Komšije su nam 25. januara javile da je neko u kući, da je razbijen strujomer i da se sat vrti. Odmah smo iz Novog Sada krenuli i kada smo stigli oni su već izašli iz kuće i bez pardona, pet momaka je prošlo pola metra pored nas. U kući smo zatekli horor, uništen nameštaj i gomilu smeća, sva drva su naložili, ali srećom napolju jer smo čuli da u drugim kućama lože i unutra – priča Nataša.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Vlasnica je potom izvadila osigurače i zaključala kuću misleći da se to više neće ponoviti.

– Oni su kupili nove osigurače i ponovo se uselili unutra. Sede na toplom i troše struju, a čim čuju zvuk automobila beže napolje. Zvali smo policiju, ali nisu ništa mogli da urade jer ih nisu zatekli na licu mesta. Ovakve situacije su jako česte i ne znamo kome da se obratimo za pomoć. Ko će nam platiti račun za struju, refundirati troškove za krečenje i kupovinu nameštaja? Ko je odgovoran za uništvanje naše imovine?

U nadležnoj službi za pitanje migracija poručuju građanima da ništa ne brinu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

– Svako ko pričini štetu na tuđoj imovini biće sankcionisan u skladu sa zakonima naše zemlje. Mi uvek brinemo o našim građanima, ali mora se i sa sigurnošću utvrditi da li su štetu zaista pričinili migranti – poručuje Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Građani treba odmah da pozovu policiju, kako bi ona na licu mesta mogla da reaguje, a ukoliko su zaista u pitanju migranti, odmah će se kontaktirati i Komesarijat za izbeglice.

(dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top