All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Srpski studenti u finalu svetskog prvenstva u debatovanju

Na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Meksiku, na kojem je učestvovalo 700 studenata iz čitavog sveta, srpski studenti su ostvarili ogroman uspeh plasmanom u finale najvećeg debatnog takmičenja na svetu.

Miloš Marjanović, student Pravnog fakulteta i Aleksandra Mihajlović, student Fakulteta političkih nauka uspeli su da stignu do finala turnira u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Pored timskog uspeha, dobili su i pojedinačne nagrade, Miloš je bio peti, a Aleksandra sedmi najbolji govornik turnira.

Miloš i Aleksandra su u finalu debatovali protiv timova sa Oksforda, iz Montreala i Latinske Amerike.

Tema je bila: U demokratskim postkolonijalnim državama, Ovaj Dom veruje da bi opozicione partije od partije nezavisnosti trebalo da proklamuju i koriste nasleđe antikolonijalnog otpora, navodi se u saopštenju organizacije “Otvorena komunikacija”.

Na takmičenju je učestvovalo preko 700 studenata iz 95 zemalja sveta, a Srbiju je predstavljao još jedan tim: Stefan Kurandić i Matija Milekić sa Fakulteta organizacionih nauka.

Kao sudija na takmičenju učestvovao je Marko Ćirović, asistent na Fakultetu organizacionih nauka.

Srpski debateri već duži niz godina postižu odlične uspehe na evropskom i svetskom nivou.

Miloš Marjanović je prošle godine, sa svojom partnerkom Teodorom Rešetar, odneo titulu svetskog prvaka na debatnom prvenstvu održanom u Holandiji.

Svetsko univerzitetsko debatno prvenstvo, koje se održava svake zime u drugoj zemlji sveta od 1981. godine, je takmičenje u formi britanske parlamentarne debate, podeljeno je u tri takmičarske kategorije (otvorena kategorija, engleski kao drugi jezik i engleski kao strani jezik) i najveće je godišnje okupljanje studenata na svetu.

Sledeće svetsko prvenstvo biće održano u Kejptaunu, Južnoafrička Republika.

(dijaspora.news/Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top