All for Joomla All for Webmasters
Srbija

SRBIJA U ŠOKU: Učenici otrovali devojčicu, HTELI DA JOJ POZLI?! Ceo slučaj rešila ČISTAČICA!

Učenica osmog razreda D.P. iz OŠ „Žikica Jovanović Španac“ u Zavlaci kod Krupnja, i dalje strahuje za svoje zdravlje, iako je već prošlo više od 20 dana od kako su joj četiri drugara iz razreda sipali preparat za lečenje krupne stoke u njenu flašicu i tako umalo otrovali!

Ni devojčicin deda Dobrivoje ne može da se smiri već danima i, kako kaže, ne može da veruje na šta su deca sve spremna.

–  Ovo je opasna stvar. Moja unuka je mogla da izgubi glavu zbog nečije rđave igre. Vetrinara, koji im je prodao kesicu preparata ne krivimo ni za šta jer ovde nije ništa neobično ako neko stariji zbog posla nema vremena da ode do apoteke pa pošalje nekog mlađeg. I ja sam mog sina slao da mi kupi nešto kad zatreba za stoku, ali nikada nisam ni pomislio da bi neko mogao to da zloupotrebi i na ovakav način se našali za svojim drugovima iz škole – ogorčen je Dobrivoje.

On ističe da su od veterinara i potražili objašnjenje šta bi se desilo da je dete kojim slučajem popilo veću količinu rastvora, a da su dobili odovor koji ih je zaprepastio.

– Pa ta kesica se rastvara u 50 litara vode i daje se marvi teškoj hiljadu kilograma radi izbacivanja parazita. Čuo sam da su dečaci izjavili kako su hteli da kupe ricinus, ali su onda ipak uzeli ovaj preparat. Ne mogu da verujem ni da su nastavnici glasali da se ta deca zadrže u školi, ali verujem da će i policija preduzeti određene mere jer je i njima prijavljen ceo slučaj – kaže deda Dobrivoje.

On je potvrdio da je njegova unuka i u policiji do detalja ispričala šta se sve dešavalo tog 3. marta, koji je mogao da bude koban po njeno zdravlje.

Kako je rekla, sedela je u učionici a flašica s vodom, kakve nose i ostali đaci od kuće, stajala je zatvorena na klupi.
Na kratko je bila okrenuta leđima, razgovarajući sa drugaricom iza sebe, a kasnije se napila vode i u ustima osetila kiseo ukus.

Na sreću, odmah je ispljunula sadržaj iz usta u flašicu. U tom momentu začula je glasan smeh iz zadnjih klupa, levo od sebe, gde su sedeli drugovi za koje se ispostavilo kasnije da su nešto sipali u vodu. Setila se da joj se još na odmoru pre časa obratio jedan od tih dečaka rekavši da se napije malo vode. Shvatila je da nešto nije u redu i sve prijavila razrednoj, kojoj su posle razgovora dečaci rekli kako su u vodu nadrobili kredu. To se ispostavilo kao laž kada je čistačica u slivniku pronašla bačeni kesicu „velenizola“.

Šta su učinili, dečaci su priznali direktoru škole koji je i pokrenuo diciplinski postupak.

Kažnjeni ocenom iz vladanja

Zoran Aleksić, direktor škole, kaže da su svi iznenađeni događajem i objašnjava da su preduzete sve zakonski predviđene mere da se kazne đaci zbog nedoličnog ponašanja.

– Sproveli smo kompletan disciplinski postupak i oformljena je komisija u kojoj sam i ja bio jedan od članova, kao i pedagog škole i odeljenski starešina. Predložena mera komisije nastavničkom veću bila je smanjenje ocene iz vladanja na nezadovoljavajuću 1 i premeštaj u drugu školu, a postojao je i predlog da se samo smanji ocena iz vladanja na 1, kao i treći predlog da se tim dečacima smanji ocena iz vladanja na dovoljan 2. Većinom glasova izglasan je predlog da se smanji ocena na 1 i da deca ostanu u školi. Za taj predlog bilo je 14 glasova, a 11 za smanjenje ocene i premeštaj, dok su tri glasa bila za smanjenje ocene na dovoljan dva – objašnjava direktor.

On ističe da je izrečena mera jedna od najstrožih jer je za premeštaj učenika u drugu školu potrebno dobiti saglasnosti njihovih roditelja, ali i škole koja bi primila tu decu.

Devojčicini roditelji, Sandra i Milan Pantelić smatraju da je kazna koju su dobili učenici posle ovog nemilog događaja od strane nastavničkog veća nedovoljna za ono što su učinili zato što je njihova izuzetno opasna igra mogla da se završi tragično.

– Smanjenje ocene iz vladanja je nešto što se podrazumeva, ali smo očekivali da će ti učenici biti premešteni u drugu školu jer ovo što su učinili nije šala već ozbiljno ugrožavanje nečijeg zdravlja i života – kažu roditelji.
Nastavničko veće je 27. marta odlučilo da dečake kazni smanjenjem ocene iz vladanja, uz pojačan nadzor i praćenje daljeg njihovog ponašanja.

(Dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top