All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Srbija je najjača zemlja regiona, jača od Hrvatske: Najpoznatiji svetski teoretičar zavere objasnio zašto je Balkan užarena tačka (VIDEO)

U intervjuu za Telegraf.rs Ajk je otkrio gde je po njemu Balkan na paleti geopolitike i koja je uloga Srbije u međudržavnim odnosima ovih prostora

Ljudima se danas širom sveta manipuliše iz senke, a globalna moć neprestano se centralizuje. I tako će biti sve dok ne bude u rukama jedne jedine svetske vlade, koju predstavljaju Ujedinjene nacije i jedne jedine svetske vojne sile, odnosno NATO-a. Ovako govori poznati pisac i teoretičar zavere Dejvid Ajk, koji se trenutno nalazi u Beogradu u sklopu svetske turneje i promocije njegove nove knjige, a u intervjuu za Telegraf.rs, otkrio je gde je po njemu Balkan na paleti geopolitike i koja je uloga Srbije u međudržavnim odnosima ovih prostora.

Ajk je britanski pisac i javni govornik koji se od 1990. posvetio istraživanju “ko i šta, stvarno kontroliše svet“. Ajka su na početku mnogi držali za ludaka i komedijaša, ali nakon serije globalnih bestselera “Istina će te osloboditi”, “Deca Matrice”, “Alisa u zemlji čudesa i uništenje svetskog trgovinskog centra”i konačno “Najveća tajna”, uz obilje video i audio izdanja, intervjua i predavanja na Brikston akademiji u Londonu 2006. godine, na njega se počelo mnogo ozbiljnije gledati i o njegovim teorijama promišljati s dužnim poštovanjem.

Upravo na pitanja ko kontoliše naš deo sveta – Balkan, koji je vekovima bio trusno područje, maltene svake decenije suočeno sa različitim sukobima, pokušao je da da odgovore ovaj svetski mislilac. Na prekretnici između Evrope i Azije, Balkansko poluostrvo oduvek je predstavljalo glavnu stradu kojom su “velike sile” želele da prođu u svojim ekspanzijama. Rimljani, Osmanlije, Austrougari…sada Evropljani.

Na pitanje zbog čega je Balkan uvek bio toliko interesantan osvajačima i zašto ovde vlada skoro neprestana tenzija, Ajk odgovara u svom prepoznatljivom stilu.

– Ima mnogo razloga zašto je svetu Balkan toliko zanimljiv, zašto su na neki način svi toliko opsednuti Balkanom. Slično je i sa Bliskim istokom ili Jerusalimom na primer, jer postoje tačke na planeti koje su ezoterično i energetski nabijene i gde često postoje sukobi tokom vekova. Znate, zemlja ima svoje energetsko polje, a na njenom polju ima tačaka koje su aktivnije nego druge, e jedna od takvih je ovaj region.

Ratovi se ovde ciklično smenjuju, tenzije rastu čak i sada, zbog čega se po vašem mišljenu to dešava?

– Postoje ciklični periodi u kojima se konflikti dešavaju u energetski nabijenim regionima i postoji tačan plan kojim redosledom se dešavaju. Tako je, na primer, došao momenat kada Hladni rat više nije bio neophodan jer je došlo vreme rasturanja velikih država u manje jedinice. Rasturio se Sovjetski Savez, rasturila se Jugoslavija a zatim su te male države počele poput vakuuma da bivaju uvlačene u EU ili NATO. Neverovatno je da je maltene svaka od tih zemalja vekovima prolazila kroz okupacije, smenjivale su se diktature za diktaturom, i desio se taj paradoks da su u momentu sve one dobile mogućnost da budu samostalne i slobodne, ali su ubrzo pristale da ponovo počnu da bivaju okupirane, sada mnogo centralizovanijim sistemima, kao što su UN, EU ili NATO.

A gde je Srbija u toj isprepletanoj mreži odnosa?

Smatram da je Srbija najjača zemlja u regionu jer još uvek nije uvučena od strane okupatora, za razliku od na primer Hrvatske. Kada sam pre nekoliko godina gostovao na njihovoj nacionalnoj televiziji, uoči referenduma o pristupanju EU, upozorio sam ih da im raznorazne vojske dišu za vratom i samo čekaju na zeleno svetlo da okupiraju zemlju. Nedavno sam opet tamo gostovao i rekli su mi da se osećaju kao da više nemaju sopstvenu zemlju, ako da neko drugi upravlja njihovom domovinom. Znate, ta vojska nema puške i tenkove, već aktn-tašne, kompjutere i zakone, to je evropski birokratski aparat koji mrvi i melje sve pred sobom. Tvrdim da u momentu kada Srbija uđe u neku od tih zajednica, apsolutno više neće imati prava da samostalno odlučuje o unutrašnjim pitanjima svoje zemlje, a o spoljnoj politici da ne govorimo. To je upravo razlog zašto smo mi u Britaniji glasali da izađemo iz EU, jer je čak 70 odsto naših zakona bilo njihovo, a ne naše.

Koja bi onda bila uloga Srbije u regionu Balkanskog poluostrva?

Javna je tajna da je Srbija tradicionalni prijatelj sa Rusijom, a da je Rusija jedina država na svetu koja uspostavlja koliki toliki balans u sveopštoj centralizaciji i globalizaciji koja se dešava. U tom smislu je i uloga Srbije na Balkanu slična. Samo što je Srbija bukvalno rastrzana između Rusije i Zapada i bojim se samo da Zapad ne pobedi.

Podsetimo, Ajk je karijeru započeo kao nekadašnji profesionalni fudbaler, reporter, sportski komentator i portparol Britanske partije zelenih, takođe je i autor 20 knjiga koje objašnjavaju njegove poglede. Stekao je zavidnu reputaciju i nastupima na televiziji, ali je krajem 80-ih prestao da se time bavi i počeo da piše knjige. Prekretnica u njegovom životu nastupila je kad je uspostavio kontakt sa jednim medijumom, i kad je u Peruu i sam doživeo mistično iskustvo koje ga je, kaže, definitivno otvorilo za mnoge spoznaje o sebi i svetu oko sebe. Tada je počeo da drži predavanja i počeo je da putuje širom sveta.

Njegova najprovokativnija od svih teza, ujedno i najkontroverznija, pomno elaborirana kroz knjigu “Najveća tajna”, svakako je ona koja govori o zemaljskoj civilizaciji začetoj ukrštanjem zmijolikih vanzemaljaca s domorodačkim stanovnicima iz praistorije Zemlje, čiji potomci sada vladaju svetom.

Ovu, ali i mnoge druge svoje teorije, Dejvid Ajk će predstaviti beogradskoj publici u obećanom 12-očasovnom predav

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

anju, koje će se održati u subotu, 29. aprila u beogradskom Centru Sava, simbolično, baš na Ajkov 65 rođendan.

Kako ovo nije sve ono o čemu smo sa Dejvidom Ajkom razgovarali, nastavak intervjua koji je dao za Telegraf, moći ćete da ispratite već sutra na našem portalu.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top