All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

SPREMALI SCENARIO ZA MILOŠEVIĆA, PA GA PRIMENILI NA PRINCEZI DAJANI: MI6 hteo Slobu da ubije u tunelu?!

Dokumentarni film “Prljava igra” ponovo je javnost podsetio na tvrdnje bivšeg agenta MI6 Ričarda Tomlinsona da je ta obaveštajna služba planirala da ubije Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika SRJ.

Ričard Tomlinson (80) je svoje tvrdnje izneo još 2008. godine pred Visokim sudom u Londonu, o čemu su pisali svi britanski mediji, na čelu sa “Dejli telegrafom”.

Britanska služba je, prema Tomlinsonovim rečima, planirala da izvrši atentat na Miloševića 1993. godine, tako da to izgleda kao saobraćajna nesreća u tunelu. Prema pisanju britanskog lista, postojala su tri plana za ubistvo Slobodana Miloševića.

Prvi plan uključivao je srpske paravojne jedinice, dok je u drugoj verziji plana Miloševića trebalo da likvidira mala infiltrirana grupa britanskih specijalaca iz redova SAS.

Po trećoj računici, atentatori bi blještavim reflektorom zaslepeli vozača blindiranog automobila u kojem se nalazio Milošević, i to u tunelu u Ženevi gde je predsednik SRJ trebalo da prisustvuje mirovnim pregovorima.
Tomlinson je istakao da mu je plan pokazao visoki oficir MI6, kojeg je označio kao “osobu A”. Osoba “A” rekla je da bi smrt u tunelu značila manje svedoka i veću šansu da Milošević pogine.
– Bilo je jasno da se taj čovek ne šali, već da ima jasan plan i cilj da se taj atentat izvrši uspešno – rekao je Tomlinson.

Kasnije su se pojavile i spekulacije da je MI6 navodno želeo da primeni isti plan likvidacije na princezu Dajanu, a glasine da je služba ubila princezu ponovo su aktuelizovane posle nedavne izjave penzionisanog obaveštajca Džona Hopkinsa (80), koji tvrdi da je lično učestvovao u atentatu na princezu od Velsa.

Hopkins tvrdi da je britanska služba za atentat na Dajanu iskoristila “plan 3”, te zaslepela vozača automobila u kojem se nalazila Dajana. Očevici nesreće u tunelu, u kojoj je stradala princeza Dajana, tvrde da su pre nezgode videli zaslepljujuća svetla.

– To je samo jedna u nizu jezivih slučajnosti između plana atentata na Miloševića i smrti lejdi Dajane – rekao je Tomlinson.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top