All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

ŠOKANTNO! HRVAT KOG JE ŽENA POKUŠALA DA UBIJE: Ja sam kriv, dok je brinula o detetu, jurio sam druge

“Molim sud da mojoj supruzi izrekne minimalnu kaznu za počinjeno delo jer ja sam joj oprostio što je pokušala da me ubije. Ona je majka mog maloletnog deteta, koje u životu treba i majku i oca. Nikako ne treba da snosi teret i posledice naših grešaka”. To je, između ostalog, napisao Saša Razstresen (40) iz Osijeka u pismu Vrhovnom sudu Hrvatske.

Njegova supruga Ivana Razstresen je pre dva meseca osuđena na tri i po godine zatvora jer je Saši u vrat zarila nož. Tog 23. septembra pričekala je da Saša zaspi posle ručka. Uzela je nož i tri puta ga ubola. Oštricu je ostavila u vratu i otišla da prošeta psa. Saša je, u šoku i krvareći, ustao i sa nožem u vratu izašao u hodnik zgrade i od šokiranih komšija potražio pomoć.

Čudom i pravovremenom lekarskom intervencijom je preživeo. Ali, Saša više ne zamera supruzi

“Bio sam užasno ljut i ogorčen. Želeo sam joj sve najgore. I suđenje sam pratio uzrujan. Sudija mi nije dao da svedočim jer je priznala krivicu i rekla da je to učinila u afektu, jer je dugo trpela zbog problema u braku. Nisam to prihvatao, ali na prvom susretu, koji smo organizovali zbog deteta koe ima pravo da viđa, izvinila se i zamolila za oproštaj. Rekla je šta je sve prolazila zbog moje nevere. Shvatio sam da sam velikim delom kriv. Prevario sam je i izneverio”, kaže Saša koji je radio u inostranstvu.

“Ona je za to vreme brinula o detetu, a ja sam imao druge žene. Ona za to nikad ne bi saznala da jedna od tih žena nije počela da proganja mene, a i Ivanu. To nisam znao jer sam živeo i radio u Japanu, a ona je bila u Osijeku s detetom. Kad sam došao kući, sav taj njen jad, bes i očaj su eksplodirali”, priča Saša.

Događaj mu je iz korena promenio pogled na život. Bio je vikend kad ga je umalo ubila. Saša je ustao ranije, odveo dete kod bake i deke, vratio se, doneo Ivani doručak u krevet. Opet je zaspao, a ona je kuvala ručak.

“I veštak je rekao da je bila pod stresom, izdata, prevarena, a lečila se i od depresije. Ali sve vreme bila je dobra majka i najviše zbog toga odlučio sam da pređem preko svega. A shvatio sam koliki je moj deo krivice. Bio sam jako loš suprug. Ivanu i dalje volim. No uprkos svemu, rastajemo se. Nadam se da će sud uvažiti moju molbu. Posle sam spreman da joj dam priliku da živi blizu mene i deteta, da joj nađem posao i dam mogućnost da pronađe iznova život i da ostane majka mog deteta”, kaže Saša koji se preselio u Sloveniju gde mu žive roditelji.

Ivana je do početka suđenja bila u pritvoru, a nakon presude puštena je na slobodu, do pravosnažnosti postupka. Izborila za pravo da viđa dete, uz prisustvo Saše. To je bila prilika da otvoreno razgovaraju o problemima. Sada se redovno sastaju i provode vreme s detetom.

(Dijaspora.news/24sata.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top