All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

ŠOK! FRATAR PEDOFIL NA SLOBODI: Neće mu suditi jer je slučaj zastareo, reakcija žrtve će vas ostaviti bez teksta!

Splitski fratar pedofil iz Samostana svetog Frane neće provesti ni jedan dan u zatvoru, saznaju hrvatski mediji.

Iako je 78-godišnjeg crkvenjaka policija uhhapsila i ispitala, svejedno je pušten na slobodu, jer se slučaj smatra zastarelim.

Nedela su se dogodila davno, pre dvadesetak godina, kada su oštećeni bili maloletnici. Oni zlostavljanja nisu prijavili policiji, a nekima ni roditelji još ne znaju šta im se dogodilo. Prema poslednjim informacijama, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić znao je za zlostavljanje punih petnaest godina, ali nikakva istraga nije bila pokrenuta, niti je slučaj bio prijavljen civilnim vlastima.

 

Nakon što je Crkva suspendovala fratra, Index.hr saznaje kako je razlog suspenzije ležao u optužbama za pedofiliju. Nakon Indexovog otkrića, policija je sprovela istragu i razgovarala sa fratrovim žrtvama. Nakon toga su, pre desetak dana, poslali poseban izveštaj Opštinskom državnom tužilaštvu u Splitu koje bi trebalo da odluči hoće li podići optužnicu.

Zakon kaže da optužnica ne može da bude podignuta za dela za koja je nastupila zastarevanje.

 

Nakon objave potresnih svedočenja fratrovih žrtava, između kojih se jedna otvorila i Indexu, Slobodna Dalmacija je objavila svedočanstvo I.Š., nekadašnje studentkinje teologije koja tvrdi da je nadbiskup Barišić znao za pedofiliju još pre 15 godina i ništa nije preduzeo.

S druge strane, nadbiskup Barišić je pre samo tri nedelje na sednici Hrvatske biskupske konferencije ispričao kako je on na vest o fratru pedofilu “odmah reagovao jer ovde moramo biti na nultoj točki tolerancije”.

 

Nekad zlostavljani dečak, a danas muškarac, priznao je za Index da je otišao do Samostana sv. Frane i preko žene koja mu je otvorila vrata poslao poruku za fratra pedofila. Sve mu je oprostio. “Star je, ima problema sa srcem. Ne želim da umre zbog mene”, zaključio je naš sugovornik, žrtva fratra pedofila.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top