All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Dve godine nakon utapanja, Ognjen Rakočević i dalje živi: Nestanak autističnog dečka ujedinio je Crnu Goru (FOTO)

Plavokosi dečak plavih očiju, nastavio je da živi kroz knjigu “Bosonogi princ”, koju je napisao njegov otac Branko, ali i kroz sve aktivnosti kojima se bavi njegova majka Valentina kako bi pomogla drugoj deci s autizmom i njihovim roditeljima.

Pre tačno dve godine,u noći između 3. i 4. maja, iz svog doma u Podgorici nestao je autistični dečak Ognjen Rakočević (11). Kako se ispostavilo nakon 12 dana potrage, plavokosi mališan utopio se u Morači, a njegovo telo je pronađeno na ušću te reke u Skadarsko jezero.

Ognjenov nestanak tih dana je ujedinio Crnu Goru. Za njim su, osim roditelja i rođaka, tragali i komšije, policija, vojska, vatrogasci, spasioci, lovočuvari i nekoliko stotina građana iz više gradova.

15. maja je pronađeno Ognjenovo telo na ušću Morače u Skadarsko jezero – Printksin: Youtube/Duklja – Zeta – Crna Gora

Sve nade da se dečak negde uplašen sakrio, nestale su 15. maja kada je lovočuvar Nikola Ulićević pronašao njegovo maleno telo koje je plutalo po vodi u mestu Manastirski Vrbiš.

Ipak, plavokosi dečak plavih očiju, nastavio je da živi kroz knjigu “Bosonogi princ”, koju je napisao njegov otac Branko, ali i kroz sve aktivnosti kojima se bavi njegova majka Valentina kako bi pomogla drugoj deci s autizmom i njihovim roditeljima.

Ognjenova majka Printksin: Youtube/Tamara Klikovac

Ognjenovo ime nosi i specijalizovani Centar za autizam, razvojne smetnje i dečju psihijatriju koji je otvoren 30. marta ove godine, a upravo na tom mestu će roditelji druge autistične dece moći da dobiju adekvatnu medicinsku negu na jednom mestu. Ono što Rakočevći nisu imali.

Fondacija “Ognjen Rakočević” koju je sa roditeljima druge autistične dece osnovala Valentina, vrlo brzo nakon tragedije koja je pogodila porodicu Rakočević, pomogla je opremanje Centra.

Skoro dve godine ta Fondacija skoro dve godine brine o mališanima koji imaju poremećaje iz spektra autističnih oboljenja i trudi se da im stvori uslove dostojne za život.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top